GLUMAC IZ VESELIH 70-IH OPTUŽEN DA JE SILOVAO 3 ŽENE I ČEKA SUĐENJE! Šokirao ceo svet, u sve umešana CRKVA i biće dosta SVEDOKA!
Foto: Profimedia

jezivo

GLUMAC IZ VESELIH 70-IH OPTUŽEN DA JE SILOVAO 3 ŽENE I ČEKA SUĐENJE! Šokirao ceo svet, u sve umešana CRKVA i biće dosta SVEDOKA!

Pop kultura -

Bivša zvezda sitkoma "Vesele sedamdesete", (That ’70s Show) Deni Masterson, suočiće se na sudu sa tri žene koje tvrde da ih je silovao pre dve decenije, a na suđenju će ključne ličnosti biti trenutni ili bivši članovi Sajentološke crkve.

Suđenje će početi u utorak 46-godišnjem Mastersonu u Los Anđelesu. Iako je sudija zahtevala da crkva ne postane centar postupka, neizbežno je da će ona imati veliki udeo u svemu.

Deni Masterson
foto: Profimedia

Naime, Masterson je optužen za silovanje žena između 2001. i 2003. godine u svom domu. Masterson negira ove optužbe. Jedna od žena je bila i njegova dugogodišnja devojka, druga dugogodišnja prijateljica, a treća poznanica. Sve tri su bile članovi Sajentološle crkve, baš kao i on koji je i dalje član ove crkve. Sve tri su istakle da ih je insistiranje crkve da se interno bavi problemima između članova nateralo da oklevaju da ga prijave.

- Ovo neće postati suđenje o sajentologiji – izjavio je sudija Višeg suda Šarlen F. Olmedo na pretresnom ročištu, ali je istakla da će dozvoliti raspravu kao razlog zašto su žene odlagale prijavljivanje vlastima.

Deni Masterson
foto: Profimedia

Prošle godine je održano preliminarno ročište na kom se utvrđivalo da li Masterson treba da ide na suđenje, a svedočenje je uključivalo čestu upotrebu sajentoloških žargona za koji su advokati morali da traže svedoke kako bi ih objasnili. Spisak svedoka na suđenju je pun članova i bivših članova crkve, među kojima je i veliki broj poznatih ličnosti.

Prvobitni Mastersonom advokat je istakao sajentološke veze svog klijenta, rekavši da je njegovo hapšenje rezultat antireligijske pristrasnosti policije i tužioca. On je bezuspešno pokušao da pozove navodne komunikacije između tužitelja i glumca Lea Reminija, bivšeg sajentologa koji je postao jedan od najistaknutijih klevetnika crkve, autor knjige i dokumentarne serije.

Međutim, drugi advokat, inače glavni u ovom postupku, Filip Koen ima drugačiji pristup. On traži u pretpretresnom podnesku da se minimizira pominjanje institucije koja je poslednjih godina dobila mnogo negatinoh publiciteta, a neki potencijalni porotnici su otpušteni na osnovu ličnog mišljenja i stava o crkvi.

Deni Masterson
foto: Profimedia

Mislim da je izostavljanje Sajentološke crkve iz toga dobar plan. Ne mislim da šira javnost ima izuteno pozitivan stav, mislim da postoji mnogo skepticizma – rekla je Emili D. Bejker, bivša tužiteljka okruga Los Anđelesa koja je sada pravni analitičar.

Masterson je optužen po tri tačke za silovanje silom ili strahom, što može značiti i do 45 godina zatvora ako bude osuđen.

Na preliminarnom saslušanju je jedna žena svedočila da su bili pet godina u vezi, a da ju je Masterson silovao jedne noći 2001. godine.

Druga, nekadašnja Mastersonova prijateljica koja je rođena u sajentologiji, svedočila je da ju je 2003. godine odveo na sprat hidromasaže u svom domu u Los Anđelesu i silovao u spavaćoj sobi. Treća žena je rekla da ju je Masterson silovao jedne noći 2003. godine nakon što joj je poslao poruku da dođe u njegovu kuću, svedočila je da je postavila granice i da je bilo jasno da ne želi intimne odnose sa njim.

Deni Masterson
foto: Profimedia

2004. godine je jedna od žena nezadovoljna načinom na koji je sajentološki etički odbor rešio njenu pritužbu na njega, podnela 2004. godine policijski izveštaj koji ga nije odveo do optužnice.

2016. godine je podelila priče sa ženom koja tvrdi da ju je silovao dok su bili u vezi, te je iste godine i ona podnela policijski izveštaj. Bivša Mastersonova devojka je rekla da je to uradila nakon razgovora sa suprugom kom je ispričala šta se dogodilo i koji joj je pomogao da shvati da je silovana, dok je treća žena otišla u policiju 2017. godine.

Deni Masterson
foto: Profimedia

Tadašnji advokati Mastersona su u unakrsnom ispitivanju žena sugerisali da su sve retroaktivno preformulisale sporazumni seks kao silovanje i rekli su da starost incidentana onemogućava tačna sećanja. Kako će se odvijati suđenje za ovaj slučaj i koji će biti krajnji ishod, ostaje da vidimo.

(Kurir.rs/Republika)

Bonus video:

01:49

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji Pusti brigu otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track