POLITIČARKA OBJAVILA GOLIŠAVE FOTKE I NAPRAVILA VELIKI SKANDAL! Napala Anu Frank: Rekla da je devojčica bila NAPALJENA i NEMORALNA
Foto: Printscreen Instagram

napravila je skandal

POLITIČARKA OBJAVILA GOLIŠAVE FOTKE I NAPRAVILA VELIKI SKANDAL! Napala Anu Frank: Rekla da je devojčica bila NAPALJENA i NEMORALNA

Pop kultura -

Švedske demokrate smenile su Rebeku Falenkvist sa funkcije nakon što je političarka objavila degradirajuće komentare o Ani Frank.

U objavi na Instagramu, koja je sada izbrisana, ona je Anu Frank, između ostalog, nazvala "napaljenom" i "nemoralnom", prenose švedski mediji, objavila je agencija "Anadolija".

Objava Falenkvistove izazvala je oštre reakcije jevrejskih grupa i izraelskog ambasadora Ziva Neva Kulmana.

- Snažno osuđujem ovu groznu uvredu, nepoštovanje sećanja na Anu Frank - napisao je na Tviteru.

Objava Falenkvistove, 26-godišnje šefice televizijskog programa za Švedske demokrate, izazvala je oštre reakcije izraelskih grupa i izraelskog ambasadora Ziva Neva Kulmana, koji je na Tviteru napisao da oštro osuđuje ovu groznu uvredu i nepoštovanje sećanja na Anu Frank.

Direktor za medije Švedskih demokrata, Oskar Kavali-Bjorkman, rekao je švedskoj novinskoj agenciji TT da će se stranka ozbiljno pozabaviti Falenkvistinim "neosetljivim i neprikladnim" komentarima i pokrenuti internu istragu o tom pitanju. Iako je, navodi se, nejasno kakvu je poentu Falenkvistova želela da istakne svojim komentarima na Anin dnevnik, ona je kasnije u poruci švedskom listu "Dagens Niheter" navela da je pogrešno protumačena, piše "Mondo".

- Knjiga je dirljiv prikaz ljudskog dobra i zla. Dobra Ana, koja se u prvim poglavljima kao i svaka druga mlada devojka koja živi svoj život u miru i interesuje za dečake (što sam istakla), suprotstavljena je zlu nacizma. Moja priča je bila usmerena na dobro i ljudsko u Ani, ne umanjujući zlo kojem je bila podvrgnuta - istakla je Falenkvistova u svojoj poruci novinama.

Nezadovoljstvo drušva izazvala je još jednim neočekivanim potezom. Naime, političarka je na društvenim mrežama kačila svoje golišave fotke koje nikako ne idu uz funkciju koju je Rebeka imala.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

00:28

Samoubistvo sina političarke Sande Rašković Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track