OTKRIVEN UZROK SMRTI LEGENDARNOG HAGRIDA: Glumac Robi Koltrejn je preminuo zbog OVOGA, ali još nešto ga je dokrajčilo
Foto: Profimedia

tuga

OTKRIVEN UZROK SMRTI LEGENDARNOG HAGRIDA: Glumac Robi Koltrejn je preminuo zbog OVOGA, ali još nešto ga je dokrajčilo

Pop kultura -

Robi Koltrejn, najpoznatiji po ulozi Hagrida u filmovima o Hariju Poteru, umro je prošle nedelje u 72. godini.

Robi Koltrejn
foto: Profimedia

Uzrok smrti je višestruko otkazivanje organa, kažu britanski izveštaji.

U smrtovnici je takođe navedeno da je imao sepsu, infekciju donjih disajnih puteva i srčani zastoj. Dijagnostikovan mu je i dijabetes tipa 2.

Vest o Robijevoj smrti potresla je ljude širom sveta. Od njega su se oprostili brojni fanovi filmova o Hariju Poteru, kolege i prijatelji.

Robi Koltrejn
foto: Profimedia

"Robi je bio jedan od najsmešnijih ljudi koje sam upoznao i stalno nas je kao decu zasmejavao na setu", rekao je Danijel Redklif, koji je glumio Harija Potera.

Javio se i Rupert Grint, koji je u franšizi glumio Rona.

"Srce mi se slomilo kad sam čuo da Robija više nema. Nikada neću zaboraviti njegov miris cigara i lepka za bradu - prekrasna kombinacija", napisao je.

Robi Koltrejn
foto: Printscreen Youtube

"Kakav je Hagrid bio u knjigama i filmovima, Robi je bio u životu - topao, saosećajan i smešan. Čovek velikog srca koji je i dalje pazio na nas čak i decenijama kasnije. Vidimo se na drugoj strani, Bobser", dodao je.

Da podsetimo, njegova agentkinja Belinda Rajt potvrdila je da je glumac preminuo u bolnici u blizini Falkirka u Škotskoj. Opisala je Koltrejna kao "jedinstveni talent" dodajući da je njegova uloga Hagrida donela radost deci i odraslima širom sveta.

Robi Koltrejn
foto: Profimedia

Robi je ulogom čuvara ključeva i poseda u Hogvartsu postao popularan širom sveta i zaradio milione. Brojni fanovi Harija Potera šokirali su se kada se glumac prošle godine pojavio u kolicima u televizijskom specijalu povodom obeležavanja 20. godišnjice. Prema pričama prijatelja i komšija, glumac je zbog bolnog osteoartritisa bio pet godina u invalidskim kolicima i postao je zatvorenik sopstvenog doma.

Koltrejn je poslednje dve decenije živeo u istoj iznajmljenoj prenamenjenoj štali u brdima zapadno od industrijskog dela Glazgova i plaćao mesečnu stanarinu u iznosu od hiljadu funti, pisao je OK Magazin.

Robi Koltrejn
foto: Profimedia

Prvi uspeh u karijeri je doživeo u britanskoj kriminalističkoj dramskoj seriji "Cracker", ali njegov najveći uspeh je bila uloga Hagrida.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:49

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji Pusti brigu otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track