UMRLA JE OD SLOMLJENOG SRCA NAKON TRAGEDIJE: Fatalni glumac koštao ju je BRAKA sa 11 godina starijim, ali je ostao uz nju do kraja
Foto: Printskrin/Instagram

priča je zaista neverovatna

UMRLA JE OD SLOMLJENOG SRCA NAKON TRAGEDIJE: Fatalni glumac koštao ju je BRAKA sa 11 godina starijim, ali je ostao uz nju do kraja

Pop kultura -

Romi Šnajder je bila jedna od najvećih filmskih zvezda 20. veka, a koliko god da je njena karijera bila bajna, toliko je njen privatni život bio problematičan i pun prepreka.

Glumica je rođena 23. septembra 1938. godine u Beču u glumačkoj porodici, a njeno pravo ime bilo je Rozmari Magdalena Albah. Naime, glumili su njen otac Austrijanac Volf Albah-Reti i majka Nemica Magda Šnajder. Osim Romi, imali su i sina Volfi Albah-Reti (82), koji je pisac.

Romi Šnajder
foto: Profimedia

Svoj prvi film snimila je kao 15-godišnjakinja, a to je bila drama „Kad ponovo procvetaju beli jorgovani“. Nakon toga, glumila je princezu Viktoriju u romantičnom filmu 'Viktorija u Doveru' i ubrzo stekla status glumice koja tumači važne, kraljevske likove.

Naime, ona je kao osamnaestogodišnjakinja otelotvorila austrijsku caricu Sisi u istoimenom filmu, koji je kasnije dobio dva nastavka. Rad ju je doveo i do prve velike ljubavi.

Na snimanju filma "Kristin" zaljubila se u tri godine starijeg glumca, fatalnog Francuza Alena Delona, koga su žene prosto opsedale. Njihove kolege su rekle da je snimanje bilo veoma burno jer su se Romi i Alen neprestano svađali, ali se činilo da im je ta veza, baš takva, i te kako odgovarala, s obzirom da se glumica po završetku snimanja preselila u Pariz da bi bila sa svojim dragim Delonom.

- Da, bila sam princeza, i to ne samo pred kamerama. Uvek sam bila princeza i to mi je dosadilo. Pokušala sam da pobegnem iz te ludačke košulje, iz tog malog sveta, u slobodu Pariza i novi život - objasnila je svojevremeno glumica.

Romi i Alena nazivali su zlatnim parom Evrope, a njima bliski ljudi otkrili su da su se stalno svađali i da je njihov odnos jednostavno bio daleko od idiličnog. Posle nesuglasica, glumac bi na neko vreme, čak i na nekoliko meseci, izlazio iz stana, ali bi ga Šnajder zagrlila svaki put kada bi se vratio.

Romi Šnajder
foto: Profimedia

Međutim, Romi je odlučila da je kralj njihove ljubavi došao kada je saznala da ju je varao sa pevačicom i glumicom Niko, sa kojom je dobio sina Kristijana. Raskinula je veridbu sa Alanom 1963. godine. Za glumicu je to bio veoma težak period i želela je da okonča svoj život, a sreću je ponovo našla sa 11 godina starijim nemačkim glumcem Harijem Mejenom. Zbog Romi je Mejen ostavio suprugu, glumicu Aneliz Romer, sa kojom je bio u braku 13 godina.

Čim se zvanično razveo 1966. godine, oženio se sa Romi. Iste godine im se rodio sin David, koji je postao fokus Rominog života i ništa drugo joj nije bilo važno. Međutim, tri godine kasnije, prihvatila je predlog bivšeg verenika Alena da glumi u filmu "Bazen", što je razočaralo njenog supruga. Kolege na setu su isticale da između bivšeg para nije bilo hemije, dok su mediji pisali da su oživeli svoju romansu. Nažalost, i njen suprug Hari je verovao u ružniju verziju, zbog čega je počeo da pije. Romi se razvela od Mejena 1973. godine i tada se prepustila piću.

Usredsredila se na glumu, a njene kolege su govorile da je uvek bila pijana i da je često plakala. Uz pomoć šminkera uspela je da sakrije svoje teške trenutke. Dve godine nakon razvoda udala se za svog sekretara Danijela Bjazinija sa kojim je dobila ćerku Saru, koja je i sama glumica.

Ni sa njim Romi nije imala idealan brak, a 1979. godine šokirala ju je vest da je njen bivši suprug Hari okončao život. Osećala je veliko kajanje zbog toga. Dve godine nakon toga doživela je strašnu tragediju. Naime, njen petnaestogodišnji sin David tragično je poginuo kada je išao kod roditelja svog očuha Danijela u grad Sen Žermen an Le na severu Francuske.

Romi Šnajder
foto: Profimedia

Nije imao ključeve, pa se popeo na visoku ogradu koja je imala šiljke na vrhu. U jednom trenutku, David se okliznuo i šiljak mu je probio femoralnu arteriju, krvni sud koji se nalazi između mišića natkolenice. Obilno je krvario i pao je na zemlju, ali je nekako stigao do ulaznih vrata i potražio pomoć. Međutim, nije mu bilo spasa i nekoliko sati kasnije je preminuo tokom operacije.

Romin bivši suprug Danijel ispričao je kako je David izgubio svet kada mu je otvorio vrata. Glumica je teško podnosila gubitak sina koji je preminuo 5. jula 1981. godine i tešila se alkoholom. Umrla je 29. maja 1982. od srčanog udara u 43. godini. Mnogi su verovali da je umrla od slomljenog srca. Delon se u tom rtenutku našao za Romi i bio joj je velika podrška kada je njen sin preminuo, a nakon što je i sama glumica napustila ovaj svet, on se potrudio da bude sahranjena sa svojim sinom.

Glumičina ćerka Sara imala je pet godina kada je izgubila majku.

- Pretvaram se da ne želim da delim uspomene iz svog ranog detinjstva, a zapravo ih nemam ili ih imam jako malo, ne sećam ih se više. Skoro da se stidim toga. Krivite sebe jer se ne sećate. Kao da nije normalno. Kao da ne mogu da budem njena ćerka ako se ničega ne sećam - rekla je jednom prilikom o gubitku majke.

- Kad god pomislim na svoju majku, šo se dešava svaki dan, to je jednostavno bolno. Jednostavno zato što je mrtva i pomisao na smrt je bolna. Razmišljam: „Kakva bi bila naša veza danas da je ona još uvek tu? Kakva bi ona bila kao baka?'' - dodala je Sara, koja ima četvorogodišnju ćerku Anu.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

04:21

NEĆU DA ARČE MOJU ZADNJICU! Glumica pobesnela zbog filma u kome je potpuno obnažena: PROBLEM NASTAO OKO GOLE POZADINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track