GLUMICA BRUTALNO UBIJENA NA VRHUNCU SLAVE: Ubica je prerezao na pola, pa uradio nešto GNUSNO! Jedna stvar zauvek ostala MISTERIJA
Foto: Wikipedia

SVIREPO UBISTVO

GLUMICA BRUTALNO UBIJENA NA VRHUNCU SLAVE: Ubica je prerezao na pola, pa uradio nešto GNUSNO! Jedna stvar zauvek ostala MISTERIJA

Pop kultura -

Glumica Elizabet Šort brutalno je ubijena 15. januara 1947. godine, kada je imala samo 22 godine, a njena karijera bila je u punom jeku. Telo je pronađeno u Leimert Parku u Los Anđelesu, i to prepolovljeno i bez ikakvih dokaza o tome ko bi mogao biti počinilac ovog svirepog ubistva.

Jedini svedok je bio od male pomoći jer je tvrdio da je video samo crnu limuzinu koja je bila parkirana u blizini, a ubica nikada nije pronađen.

Ovaj užasan prizor u parku je zatekla Beti Bersindžer, koja se šetala sa svojom trogodišnjom ćerkom, a kada je naišla na telo, prvobitno je pomislila da se radi o lutki iz prodavnice odeće.

Elizabetino telo je bilo prerezano na pola u struku, a rez je izveden neverovatno precizno tako da nijedan unutrašnji organ nije povređen. U telu nije bilo nijedne kapi krvi i bilo je savršeno čisto.

Njeni obrazi bili su isečeni od usana do ušiju, što je zahvat poznat i kao Galzgovski osmeh. Na grudima i butinama odsečeni su joj komadi tkiva, a unutrašnji organi pravilno složeni na travi pored nje.

Nakon što je Elizabet identifikovana, novinari "Los Angeles Examinera" kontaktirali su njenu majku i rekli joj da je njena ćerka pobedila na takmičenju za mis. Tek nakon što su iz nje izvukli što su više informacija mogli, priznali su joj da joj je ćerka zverski ubijena.

Crna Dalija, Elizabet Šort
foto: Printscreen Twitter

Nakon toga su joj platili put do Los Anđelesa "kako bi pomogla policiji u istrazi", ali čim je stigla, oni su je sakrili i od policije i od konkurencije kako bi imali ekskluzivne informacije. Ceo slučaj su i svi ostali mediji predstavljali kao senzacionalistički i Elizabet je postala žena koja je "suknjom osvojila ulice Holivuda", koja je volela muškarce u uniformama, a nazvali su je Crna Dalija.

Očigledno je bilo da je ubica sve savršeno isplanirao, te da nije bio u žurbi.

Samo nekoliko dana nakon svega, novinarima se javio čovek koji je tvrdio da je ubio Elizabet, a poslao im je i paket sa njenim stvarima. Među stvarima su bila sva njena dokumenta, fotografije, kao i adresar sa imenom Marka Hansena, čoveka kod kog je Šortova bila smeštena.

Crna Dalija, ubistvo, Elizabetv Šort
foto: Profimedia

On je odmah bio osumnjičen, a do danas je bilo više od 50 poziva muškaraca koji su tvrdili policiji da su baš oni ubili mladu glumicu.

Iako je broj osumnjičenih sužen na 22, slučaj je zatvoren i ubica nikada nije pronađen. Sedmorica od 22 osumnjičena bili su lekari, s obzirom na to da je bilo očigledno da je glumicu ubio neko ko je odlično znao šta radi i na koji način.

Najviše se sumnjalo na doktora Džordža Hodela, koji je umro 1991. godine, a pitanje njegove krivice ponovo je pokrenuto 2013. godine, kada je Hodelov sin već bio detektiv u penziji.

Naime, njegov pas je u blizini kuće nanjušio miris leša, a analiza tla je utvrdila da su u pitanju tragovi razgrađenog ljudskog tela. Iako nije moglo da se dokaže da je u pitanju ona, za mnoge je ovo bio dokaz da doktoru ubijanje nije bilo strano.

Džordž Hodel je još za vreme istrage napustio svoju porodicu i preselio se u Aziju, a dva detektiva su tvrdila da su ga čula kako priča o Elizabetinom ubistvu. Nažalost, prava istina se verovatno nikada neće saznati.

(Kurir.rs/ Objektiv)

Bonus video:

00:56

PORNO GLUMICA REKLA SVE TAJNE OVOG POSLA, OVAKO JE ZAPOČELA KARIJERU! Poziva na SAJAM EROTIKE, gde će uživo imati intimne odnose!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track