OŽENIO SE ROĐAKOM KOJA JE IMALA 13 GODINA: Konačno progovorila bivša žena slavnog muzičara: Kad je tata saznao, uzeo je PIŠTOLJ!
Foto: Profimedia

7 brakova

OŽENIO SE ROĐAKOM KOJA JE IMALA 13 GODINA: Konačno progovorila bivša žena slavnog muzičara: Kad je tata saznao, uzeo je PIŠTOLJ!

Pop kultura -

Najveća mrlja na blistavoj muzičkoj karijeri Džerija Li Luisa koji je preminuo u petak 28. oktobra u 87. godini, bio je njegov treći brak. Legenda američkog rokenrola se ženila sedam puta.

Prvi put je i sam bio maloletan, bilo mu je samo 16 godina. Taj brak je kratko potrajao, baš kao i onaj sledeći, a onda se tada 22-godišnji Luis venčao s 13-godišnjom Majrom Gejl Braun, koja ne samo da je bila maloletna, već su njih dvoje bili i rođaci.

Džeri Li Luis
foto: Profimedia

Dan nakon Luisove smrti, Majra Vilijams kako se danas preziva bivša muzičareva supruga, za The Los Angeles Times, osvrnula na svoj život - brak s rođakom, pevačem Džerijem Li Luisom, u koji je ušla 1957. kada je imala samo 13 godina, njihovo dobro i loše vreme, dvoje dece koje su imali, trajnu štetu koju je naneo njihov odnos Džerijevoj karijeri i nasleđu. I ponekad se pita je li sve to bio san.

"Ali dogodilo se. Istina, sve mi se to dogodilo", rekla je 78-godišnja američka spisateljica i bivša agentknjia za nekretnine za The Times javljajući se telefonom iz svog doma u Atlanti.

Sve prelomne, velike životne stvari, nastavila je, dogodile su se u njenim tinejdžerskim godinama. Udala se s 13 godina, majka postala s 14 godina; izgubila prvorođeno dete sa 17 godina (sin im se utopio u bazenu), rodila drugo dete s 19 godina.

Džeri Li Luis
foto: Profimedia

"Da, bilo je burno kao tinejdžerka biti supruga i majka, ali prolazeći kroz to, pronašla sam svoju snagu. I ne postoji gotovo ništa što bi me u ovom trenutku moglo izbaciti iz cipela.", govori Vilijams, a prenosi Jutarnji.hr.

U satima nakon što je Luis umro u 87. godini, brojna saučešća rok legendi preplavile su internet, a svaka je sadržavala i podsetnik o tome da je njegova zvezda pala jednako brzo kao što je i uzletela kada je njegov brak sa Majrom postao javan tokom turneje po Britaniji. Bilo je to godinu dana nakon što je njegov debitantski album s velikim hitom "Great Balls of Fire" zauzeo drugo mesto top liste.

"Bila sam loša stvar u njegovom životu, tako su me ljudi doživljavali. Zbog našeg braka njegova se karijera urušila.", priseća se spisateljica.

Radio stanice su prestale da puštaju Luisovu muziku. Njegova diskografska kuća, Sun Records, prestala je da ga promoviše, a ponude za nastup su nestale. Bilo je to puno za mladu devojku, rekla je Majra, dodavši da zabluda koja ju je tada pratila vredi i danas.

Džeri Li Luis
foto: Profimedia

"Mene su zvali dečjom nevestom, ali ja sam bila odrasla osoba, a Džeri je bio dete. Kada se osvrnem na to, kako se i možeš braniti kad imaš 13 godina? Mislim, nema dovoljno dobrog izgovora da to bude u redu.", govori.

Vilijams je uprkos tome preuzela sve odgovornosti koje su dolazile s njenom novom ulogom i kaže kako se za sve pobrinula.

Kupila je kuću dok je Luis bio na putu, a takođe i automobil koji je Džeri želeo. Rekao joj je da pronađe crveni Kadilak kabriolet, setila se Majra, i ona je to učinila.

"Nisam naravno tada ni vozačku dozvolu imala. Radila sam sav posao i donosila sve odluke, čak upravljala finansijama. Jednom sam otišla u banku s velikom vrećom novca da ga položim i blagajnik mi je rekao; ‘Majra, tamo napolju u svom autu sedi policajac. Pa kad se spremiš, odvešću te kući", prepričala je Vilijams kako ju je službenik spasio da je policajac ne zaustavi, jer tada još nije imala pravo na vozačku.

Kadilak je tog dana ostao na parkiralištu banke.

Majra je ispričala da su droge nanele nepopravljivu štetu njenom braku. Pre nego što je Luis počeo da se drogira, rekla je, bio je luckast, zaigran i ljubazan. Par bi se tukao jastucima, zbijao šale i izvodio glupe pošalice, poput držanja za kvaku s druge strane vrata kako bi sprečili jedno drugo da uđu. Kada je droga postala stalna pojava, rekla je, Luis se promenio.

"Njegova ličnost je jednostavno postala zlokobna. I gadna. Bio je kao potpuno drugačiji čovek. Isključivo loš.", otkrila je.

Majra i Džeri su se razveli 1970., a Wonda je ona podnela tužbu zbog preljube i zlostavljanja. Međutim, ostali su u kontaktu tokom godina preko svoje kćeri Fibi Alen Lusi. Sin para, Stiv Alen Luis se utopio kada je imao 3 godine.

Ona se nakon razvoda ponovno udala, no tu 18-mesečnu romansu opisala je kao "apsolutni fijasko i glupost". Sa svojim sadašnjim suprugom Ričardom Vilijamsom u braku je 39 godina. Par poseduje kompaniju za nekretnine u Atlanti, ali su se oboje povukli iz svakodnevnog poslovanja i uživaju u životu.

Džeri Li Luis
foto: Profimedia

Majra, piše LA Times, dala je sve od sebe da obuzda suze kada je pričala o Luisovoj smrti, koja se dogodila nekoliko nedelja nakon smrti njenog oca, Džej Vi Brauna, muzičara i Džerijevog rođaka.

Braun je bio taj koji je otišao u Natčez gde je Luis živeo kao nepoznati muzičar, i doveo ga je u Memfis da snima sa Semom Filipsom za "Sun Records". Takođe je pozvao Luisa da živi u njegovom domu sa porodicom, tako su se Džeri i Majra zaljubili. Kada je Braun čuo da se mladi par venčao, uzeo je pištolj.

"Tata se zbog toga osećao jako izdanim. Bila sam njegova 13-godišnja devojčica"., priča. Braun je krenuo za Luisom, ali Luisa više nije bilo.

"Onog trenutka kada je tata otišao od kuće, moja majka je nazvala Sema Filipsa i rekla: "Džeri i Majra su se venčali. A Džej ima pištolj. Na putu je za "Sun Records". Bolje izvedi Džerija odande.‘", priseća se.

Luisa nije bilo tri ili četiri dana, a za to vreme Filips je dao sve od sebe da smiri njenog oca i u tome je uspeo jer je bio odličan govornik. Nakon toga prihvatio je njihov brak, jer druge opcije, barem ne legalne, nije bilo. Kad se Luis vratio, Braun mu je stisnuo ruku i rekao: "Bolje ti je da budeš dobar prema mojoj devojčici". To je prema njenim rečima jedno vreme i bio, a onda je 1970., nakon 13 godina braka Majra zatražila razvod.

Džeri Li Luis
foto: Profimedia

S Džerijem je potpuno prestala da razgovara nakon što je oženio njenu bivšu svastiku, Džudit Braun, 2012., koja je bila bivša supruga Majrinog mlađeg brata i njena prijateljica.

Majra se ne seća kada je poslednji put razgovarala sa Džerijem. Rekla je da je pokušala da ga kontaktira pre otprilike dve godine. Pitala je ćerku da li bi to bilo u redu da pozove Luisa, a kada je to uradila, nije znala šta da mu kaže i nije mogla da razgovara pa je spustila slušalicu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:29

ON IMA ISTO IME I PREZIME KAO ČUVENI SRPSKI KNJIŽEVNIK: Mladog glumca u Sarajevu nagradili POSEBNOM NAGRADOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track