NI SMRT KRALJICE ELIZABETE GA NEĆE SPREČITI U VELIKOJ OSVETI! Prijatelj Megan Markl otkrio nove informacije o princu Hariju
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

nema mira

NI SMRT KRALJICE ELIZABETE GA NEĆE SPREČITI U VELIKOJ OSVETI! Prijatelj Megan Markl otkrio nove informacije o princu Hariju

Pop kultura -

Memoari princa Harija su glavna tema otkad je otkriveno da će izaći 10. januara, a već su postali bestseler zbog brojnih narudžbina u pretprodaji.

Dok knjiga naziva "Spare" (Rezerva) ne ugleda svetlo dana, nagađa se o njenom sadržaju i strani mediji su pisali da je Hari malo izmenio nakon smrti kraljice Elizabete II. Međutim, prijatelj njegove supruge Megan Markl, novinar Omid Skobi tvrdi da princ nije ništa promenio zbog gubitka bake.

Skobi je u svojoj kolumni za Yahoo istaknuo da je Hari i sam odabrao upečatljiv naziv memoara već na samom početku njihovog nastajanja. Ime knjige je odabrano prema tome što su Harija uvek nazivali rezervnim princem u poređenju s njegovim starijim bratom Vilijamom koji je uvek bio poznat kao naslednik jer će jednog dana postati kralj.

Takođe je objasnio kako nije bilo "izmena ili uređivanja u poslednji čas" nakon što je kraljica umrla i da je vojvoda dovršio rukopis knjige gotovo pet meseci pre Elizabetine smrti.

Ipak, u posveti na početku memoara će odati počast svojoj pokojnoj baki, a ne odustaje od objave, iako rizikuje "snažan odgovor svoje porodice".

Kraljevska porodica se ne oglašava oko ove teme, ali otkriveno je da su angažovali advokate. Takođe, zaposleni iz palate su ispričali da se boje da bi knjiga mogla da nanese "neopozivu štetu ugledu i odnosima", prenosi Story.hr.

Kako je otkrio Skobi, princ je dovršio memoare u aprilu ove godine, a upravo je to mesec kada su on i Megan bili u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi videli kraljicu jer su išli na sportski događaj "Invictus Games" u Holandiji.

Kraljica Elizabeta, Megan Markl, Princ Hari
foto: Shutterstock

Inače, otkriveno je šta je princ izostavio u knjizi koju je za njega napisao američki novinar i pisac Džej Ar Moringer koji je osvojio Pulicerovu nagradu. Naime, kako je objavio The Sun, Hari se javio bivšim prijateljima i devojkama i pitao ih da li žele da budu u njegovim memoarima i tražio je da razgovaraju s Moringerom. Oni su to odbili pa tako neće biti spomenuti u dugoočekivanom bestseleru.

"Bivši prijatelji i devojke su ljubazno odgovorili da će razmisliti, ali većina je na kraju odbila", rekao je izvor za britanski tabloid.

Šokiralo ih je to što je želeo da pričaju o najintimnijim delovima njegovog života nakon što im je godinama bilo naređeno da ne otkrivaju baš ništa za medije.

Megan Markl, princ Hari
foto: Profimedia

"Bilo je to pomalo ironično jer bi se ranije Hari naljutio ako bi ikad naslutio da su razgovarali s medijima, ali sada to želi kad mu treba njihova pomoć', ispričao je izvor.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track