PRIČA O SERIJSKOM UBICI DŽEFRIJU DAMERU DOBIĆE JOŠ DVE SEZONE: Šuška se ko će biti glavni junak novih epizoda, SVI OČEKUJU NJIH!
Foto: Profimedia

bizarno ili ne?

PRIČA O SERIJSKOM UBICI DŽEFRIJU DAMERU DOBIĆE JOŠ DVE SEZONE: Šuška se ko će biti glavni junak novih epizoda, SVI OČEKUJU NJIH!

Pop kultura -

Hit serija "Čudovište: Priča o Džefriju Dameru", o serijskom ubici, postigla je neverovatan uspeh kod publike, a Netfliks je juče objavio da će serija dobiti i svoju drugu sezonu.

Kako se najavljuje, naredne dve sezone neće pratiti ubistva koja je počinio Damer, već će se fokusirati na "druge monsturozne figure, koje su uticale na društvo".

Netfliks nije otkrio ko će se sve naći u novim epizodama, ali su obožavaoci već krenuli sa nagađanjem koga bi sve mogli videti. Šuška se da se radi o Tedu Bundiju ili Džonu Vejnu Gesiji.

Datumi premijere novih sezona, još uvek nisu poznati.

Ted Bundi

Ted Bundi, puno ime Teodor Robert Bundi, (rođen 24. novembra 1946 - umro 24. januara 1989), je američki serijski ubica i silovatelj, jedan od najozloglašenijih kriminalaca kasnog 20. veka.

Bundi je imao teško detinjstvo, bio je u zategnutim odnosima sa očuhom, a njegova stidljivost ga je činila čestom metom maltretiranja. Kasnije su mu, međutim, njegova inteligencija i društvene veštine omogućile da uživa u uspešnoj fakultetskoj karijeri i razvio je niz naizgled normalnih emotivnih odnosa sa ženama.

Uprkos ovoj očiglednoj stabilnosti, seksualno je napao i ubio nekoliko mladih žena u Vašingtonu, Oregonu, Koloradu, Juti i Floridi između 1974. i 1978. Iako je priznao 28 ubistava, neki su procenili da je on odgovoran za stotine smrtnih slučajeva. Osuđen je na smrt 1979. godine za ubistvo dvoje studenata.

Sledeće godine ponovo je osuđen na smrt, ovog puta za silovanje i ubistvo 12-godišnje devojčice. Bundi je pogubljen u električnoj stolici na Floridi 1989.

Džon Vejn Gejsi

Džon Vejn Gejsi je američki serijski ubica optužen za silovanje i ubistvo 33 muškarca, uglavnom adolescenata i mladih.

Bio je poznat i pod imenom "Pogo", "klovn" ili "klovn ubica", budući da se Gejsi maskirao u klovna kao deo svojih društvenih aktivnosti u zajednici u kojoj je živeo. Ubica je smatran zaista uzornim susedom, pa je otkriće njegovih zločina izazvalo još veći šok među onima koji su ga poznavali.

Gejsi je svoja ubistva počinio između 1972. i 1978. Kada je uhvaćen, otkriveno je da je 26 njegovih žrtava zakopao u polu podrumu vlastite kuće. Još troje je sahranjeno u drugim delovima kuće, dok je četvero bačeno u reku u blizini njihove kuće. Osuđen je na 12 puta na smrtnu kaznu i 21 put na doživotnu kaznu zatvora.

Jedna od najgledanijih serija

Serija o serijskom ubici Džefriju Dameru izašla je 21. septembra, a do sada je prikupila više od 900 miliona sati gledanja, što ju je učinilo jednom od najgledanijih serija na engleskom jeziku ikada.

Podsećamo, Džefri Damer ubio je i raskomadao 17 muškaraca i mladića. Zbog stravičnih ubistava uhapšen je 1991. godine. Njegov otac je 1994. godine objavio memoare pod nazivom "Priča oca" u kojima govori o svom sinu. Naveo je da uoči hapšenja nije znao da mu je sin ubica.

Džefrija Damera je nekoliko meseci nakon izlaska knjige u zatvoru na smrt pretukao drugi zatvorenik Kristofer Skarver.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:19

Kako je snimana serija Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track