JOŠ JEDAN SLAVNI GLUMAC OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE: Žena tvrdi da je imala 14 godina kad ju je PRISILJAVAO na s*ksualni odnos
Foto: Profimedia

TUŽILA GA JE

JOŠ JEDAN SLAVNI GLUMAC OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE: Žena tvrdi da je imala 14 godina kad ju je PRISILJAVAO na s*ksualni odnos

Pop kultura -

Žena po imenu Kristin Herš (65) tužila je glumca Vorena Bitija (85) da ju je prisilio na seks kada je imala 14 godina, piše "Dejli mejl".

Biti je osumnjičen da je "iskoristio" Kristin Herš, koju je upoznao na snimanju filma 1973. godine, a zlostavljanje se, prema njenim tvrdnjama, dogodilo kasnije te godine.

Kristin je na snimanje u Los Anđeles odvela komšinica koja je već bila zaposlena na setu. Prema njenim rečima, Voren Biti, koji je tada imao 35 godina, poklanjao joj je "previše pažnje".

Voren Biti
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U tužbi se navodi da joj je Biti više puta davao komplimente pre nego što joj je dao svoj telefonski broj i tražio od nje da ga nazove kad bude blizu njegovog hotela. Dalje se navodi da je tokom 1973. godine, kada je Herš imala 14 godina, Biti iskoristio svoj "položaj i status holivudske filmske zvezde" kako bi je prisilio na seks sa njim.

U sudskim dokumentima predatim u ponedeljak Višem sudu u Los Anđelesu ne spominje se direktno ime Vorena Bitija, ali se jasno ukazuje na njega.

Prema tužbi, on ju je pozvao u hotel u kojem je živeo, odveo ju je u svoj auto, ponudio joj pomoć oko školskog zadatka i razgovarao sa njom o gubitku nevinosti.

Voren Biti
foto: Profimedia

Glumac je u tužbi opisan kao Klajd iz filma "Boni i Klajd", koji je za tu ulogu bio nominovan za Oskara.

"Dejli mejl" kontaktirao je predstavnike za štampu Vorena Biitja, kao i advokate Kristin Herš.

"Koristio je svoju ulogu, status i moć poznate holivudske zvezde kako bi dobio pristup, manipulisao njome, iskorišćavao je i prisiljavao je na seksualni kontakt tokom nekoliko meseci u državi Kaliforniji", navodi se dalje u službi.

U tužbi se tvrdi da Herš nije mogla da pristane na seksualni odnos jer je bila maloletna u to vreme, a sada traži odštetu i kaznu za Vorena Bitija. Zbog zlostavljanja koje je, prema njenim rečima, doživela, pretrpela je emocionalnu i psihičku bol. Borila se sa osećajem srama i krivice.

(Kurir.rs/ Blci žena)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track