KEJT SE JAKO PROMENILA OD KAD JE POSTALA PRINCEZA: Kraljevske obaveze je jako OMETAJU u ovome, a evo šta govori njen GOVOR TELA!
Foto: Splash News / Splash / Profimedia

EVO KAKO SE SNALAZI U ULOZI!

KEJT SE JAKO PROMENILA OD KAD JE POSTALA PRINCEZA: Kraljevske obaveze je jako OMETAJU u ovome, a evo šta govori njen GOVOR TELA!

Pop kultura -

Nakon smrti kraljice Elizabete, u kraljevskoj porodici su se desile određene promene, a neki članovi su dobili nove titule koje su donele i nove odgovornosti.

Osim kralja Čarlsa, koji je posle mnogo godina nošenja titule prestolonaslednika konačno seo na britanski tron, najveću promenu doživeli su princ Vilijam i Kejt Midlton, koji su postali princ i princeza od Velsa.

Kejt Midlton
foto: Chris Jackson/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svojim titulama dobili su veliki broj novih obaveza, pa su im rasporedi sada pretrpani, a priča se i da im je teško da nađu vremena za svoju decu. Izvori bliski palati tvrde da je situacija posebno teška za Kejt, koja nije navikla da bude odvojena od troje dece, princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa.

Palata tako traži od Vilijama i Kejt da putuju 90 odsto nedelje po Velikoj Britaniji, a Kejt se oseća izgubljeno jer nema kontakt sa decom. Navodno je Vilijamu ranije postavila ultimatum i naterala ga da uzme poslednje dve nedelje slobodno i bude sam kod kuće na svom imanju sa mališanima.

To je trenutno najveći ustupak koji je Kejt uspela da dobije kako bi pomirila odgovornost koju ima prema palati sa onom koju ima kao majka.

- Princeza se oseća kao da joj zemlja izmiče ispod nogu. Otkako je kraljica preminula, Kejt i Vilijam imaju mnogo obaveza, a situacija im je posebno teška jer imaju mladu porodicu i troje male dece koja zahtevaju punu pažnju, a trenutno je ne dobijaju - tvrde bliski izvori Bakingemske palate.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Međutim, ako Kejt oseti težak teret svojih novih obaveza, ne dozvoljava da se to vidi u javnosti, pa se na poslednjim fotografijama može videti naizgled opuštena i nasmejana kao i uvek. Stručnjak za govor tela Džudi Džejms prokomentarisala je za britanske medije držanje i stav Kejt Midlton, otkrivajući kako se ona nosi sa novonastalom situacijom.

Kejt je prva koja je po svojoj voljenoj Dajani ponela titulu princeze od Velsa (Kamila se iz poštovanja odrekla tog prava), a jasno je da njenu ulogu nije lako preuzeti.

Džudi veruje da Kejt za sada odlično podnosi pritisak i velika očekivanja javnosti.

- Kejtin govor tela se promenio otkako je postala princeza od Velsa, ali možda ne na način na koji su ljudi očekivali. Pritisak je mogao da stvori neku vrstu anksioznosti, pa čak i sindrom varalice (uverenje osobe da ne obavlja ulogu ili posao dovoljno dobro), ali Kejt, naprotiv, šalje signale samopouzdanja - rekla je Džudi za Ekpress.

- Sada su takvi signali na vrhuncu, što nam pokazuje da ona ne samo da u potpunosti prihvata i razume svoju novu ulogu, već se i oseća prijatno u njoj - objašnjava Džudi.

Kamila Parker Bouls
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tvrdi da se Kejt udaljila od toga da bude samo 'Vilijamova žena' i da počinje da preuzima sopstvenu ulogu vođe.

- Godinama je Kejt govorom tela pokazala da sebi ne pridaje veliki značaj i da se uklapa u ulogu buduće kraljeve žene, ali sada je izgleda počela da shvata da je prihvaćena kao lideR - rekla je Džudi.

- Ona je mnogo nezavisnija, često pokazuje više samopouzdanja u svom ponašanju kada se pojavljuje sama nego kada se pojavljuje sa Vilijamom, a snimci njenog javnog govora i javnog govora se veoma razlikuju od pomalo neodlučnog stila koji je ranije viđen u njenim nastupima - dodala je ona.

Pored toga, Džudi je primetila da je Kejtin govor tela u oštroj suprotnosti sa drugom članicom kraljevske porodice čija se uloga značajno promenila, Kamilom.

- Nova kraljica nema samopouzdanja i izbegava da bude u centru pažnje. Kamila se prvenstveno ponaša kao podrška svom mužu i deluje kao da joj je neprijatno kada se nađe u kraljevskoj ulozi - prokomentarisala je Džudi.

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim toga, stručnjak kaže da je Kejt počela više da dodiruje Vilijama u javnosti.

- Ranije se nisu mnogo dodirivali, već su se radije predstavili kao oprezan i formalan kraljevski par, ali u poslednje vreme deluju mnogo opuštenije i čak su veoma taktilni u javnosti. Dodirivanje u javnosti i pokazivanje naklonosti može biti posledica gubitka pokojne kraljice - takla je ona i pojasnila:

- Bila je veoma tradicionalna i moguće je da su nakon njene smrti pravila malo popustila. Čak je i Čarls mnogo taktilniji sa Kamilom u javnosti. Ali to može biti odraz tuge zbog njene smrti, pri čemu je međusobna podrška postala veoma važna.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track