ČARLS LUKAVO PONIZIO PRINCA HARIJA: Ovom odlukom KAZNIO odbeglog sina, a da nije morao da UPRLJA RUKE! Zvanično saopšteno!
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

JOŠ JEDAN HLADAN TUŠ

ČARLS LUKAVO PONIZIO PRINCA HARIJA: Ovom odlukom KAZNIO odbeglog sina, a da nije morao da UPRLJA RUKE! Zvanično saopšteno!

Pop kultura -

Odluka kralja Čarlsa III da dopusti sestri, princezi Ani i bratu, princu Edvardu da ga zamjenjuju kada ne može da ispuni zvanične dužnosti je potez kojim kažnjava svog sina, princa Harija, a njega će to razbesneti.

Njegova namera je objavljena u potpisanoj poruci koju je u Domu lordova pročitao lord Parker od Minsmerea, najviši dužnosnik u kraljevskoj kući.

Ceremonija, Kralj Čarls
foto: Screenshot BBC

Kraljevska biografkinja Andžela Levin ispričala je za Daily Mail da smatra kako je Čarls učinio ono što je bilo potrebno. Pritom je mislila na omalovažavanje Harija i Endrua, koje kralj sigurno neće koristiti kao pomoć u svojoj vladavini.

Čarls je rekao da je cilj povećanja "osigurati nastavak učinkovitosti javnog poslovanja kad sam nedostupan". Levin je rekla da je ovaj potez bio lukav način da se Hari i Endru "skinu sa spiska na vrlo diplomatski način" i da je praktičnije da kralj zatraži pomoć princeze Ane i princa Edvarda.

princ Hari
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

"Hari i Megan će biti jako besni zbog te odluke, ali on živi u Kaliforniji, prestao je da bude kraljevski član, pa zašto bi bio državni savetnik? Ne radi se o Hariju, nego o onome što kralju treba", naglasila je kraljevska biografkinja.

Objasnila je da bi javnost bila apsolutno besna kada bi princ Endru obavljao kraljeve zvanične dužnosti nakon što se našao u pedofilskom skandalu. Ističe da je Čarlsov potez vrlo razuman.

Princ Endru
foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

"Čitanje između redova kralju omogućuje da bude siguran da pravi ljudi rade pravi posao", ispričala je Levin. Dodala je da će to osigurati neometano funkcionisanje monarhije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track