UBIO SE SA SVOJOM 17-GODIŠNJOM LJUBAVNICOM! Tragedije bogatih i moćnih porodica: Potomke mnogih zvezda dočekala STRAŠNA SUDBINA!
Foto: Profimedia, Shutterstock

svi su imali probleme

UBIO SE SA SVOJOM 17-GODIŠNJOM LJUBAVNICOM! Tragedije bogatih i moćnih porodica: Potomke mnogih zvezda dočekala STRAŠNA SUDBINA!

Pop kultura -

Poznate svetske porodice su stizale su do slave, moći i bogastva na različite načine, ali ih te okolnosti nisu sačuvale od strašnih životnih nesreća i tragedija u kojima su izgubljeni životi.

Porodica Li

Majstor borilačkih veština Brus Li nije 1973. godine dočekao premijeru svog remek dela "U zmajevom gnezdu". Umro je samo šest dana ranije u svojoj 33. godini. Službeni uzrok smrti bila je alergijska reakcija uzrokovana mešanjem THC-a koji se nalazio u njegovom telu i analgetika kojeg mu je zbog glavobolje dala glumica Beti Ting Pei, ali Lijeva prerana smrt podstakla je i teorije zavere koje su krivce tražili u kineskim trijadama i italijanskoj mafiji.

Brus Li
foto: Profimedia

Dvadeset godina kasnije Brusov 28-godišnji sin Brendon Li život je izgubio u bizarnoj nesreći na snimanju filma "Vrana". Brendon je sebi upucao stomak pištoljem u kojem je slučajno završio pravi metak. Teoretičari zavere su tu slučajnost ponovno pripisali kineskim trijadama i italijanskoj mafiji.

Dinastija Habzburg

Porodica Habzburg, čija je istorija trajala oko 6 vekova, bila je jedna od najvažnijih kraljevskih dinastija u Evropi, a moć i novac koji su se trudili da zadrže u krugu porodice doveo je do nekih tragičnih problema.

Ženidbom svoje rođake Elizabete od Bavarske, austrijski car Franc Jozef I potomstvu je obezbedio sklonost mentalnim bolestima, kakvima je Elizabetina porodica obilovala. Pripisuje se to i preranoj smrti Rudolfa, njihovog jedinog sina i naslednika prestola, koji je sa 17-godišnjom ljubavnicom Meri Večer, život oduzeo 1889. u njegovom lovačkom domu. S druge pozicije u redu za nasleđivanje, presto preuzima Franc Ferdinand, čiji se otac Karl Ludvig, mlađi brat Franca Jozefa I, odrekao svog prvenstva u korist sina. Franc Ferdinand nauživao se putovanja širom sveta, a život je skončao 1914. u Sarajevu, u atentatu koji je pokrenuo Prvi svetski rat.

Porodica Brando

Tragedije su u porodicu Brando ušle sa Marlonovom prvom suprugom Anom Kašfi, koja je nakon rođenja njihovog sina Kristijana postala zavisna od alkohola i droge. Godine 1990. u dnevnom boravku Marlonove kuće na Beverli Hilsu Kristijan ubija Daga Droleta, ljubavnika svoje polusestre Čejen. Od desetogodišnje kazne koja mu je dosuđena za ubistvo s predumišljajem, u zatvoru je proveo šest

Marlon Brando
foto: Profimedia

.

Godinu dana pre nego je pušten na slobodu, Čejen je izvršila samoubistvo zbog depresije iz koje se nije izvukla nakon Droletove smrti. Imala je 25 godina. Sam Kristijan umro je od upale pluća 2008. godine sa 49 godina.

Porodica Rokefeler

Bogatstvo porodice Rokefeler počinje da se gomila 1870. kada je Džon D. Rokefeler osnovao naftnu kompaniju "Standard Oil", ali veliko bogatsvto nije iz zaštitilo od niza tragedija koje su ih pogodile. Prva od njih desila se početkom 1951. godine, kada Vinifred Rokefeler Emeni oduzeo svoj i život svoje dvoje dece. Loša sreća pratila je i Majkla Rokefelera na ekspedciji u Novoj Gvineji 1961. godine. Prerana smrt sustigla ga je kada je krenuo da traži pomoć za prevrnuti brod na kojem je plovio s holandskim antropologom Reneom Vasingom. Telo mu nikad nije pronađeno, a nagađalo se da se utopio od iscrpljenosti, da ga je napao morski pas ili krokodil, ali i da su ga ubili i pojeli kanibali.

Majkl je bio peto dete Nelsona Rokefelera, bivšeg guvernera Njujorka čija je smrt 1979. godine takođe izazvala kontroverze. Iako se isprva govorilo da je umro od srčanog udara u svojoj kancelariji, kasnije je objavljeno da je tada 70-godišnjaka smrt sustigla u stanu, u kojemu je s njim bila i njegova 25-godišnja pomoćnica. Nelsonov stariji brat Džon Dejvison Rokfeler poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Njujorku, godinu dana ranije. Poslednji tragičan slučaj ove porodice dogodio se 2014. kada je pilotirajući avionom iznad Njujorka život izgubio lekar Ričard Rokefeler.

Porodica Hemingvej

Ernest Hemingvej, veliki američki pisac, ostao je najpoznatiji po svojim delima koja se bave problemima rata, smrti, hrabrosti i ljubavi. Dobrim delom pisao ih je na osnovu ličnog iskustva, dok je poluautobiografski roman "Zbogom oružje" ostao jedan od najznačajnijih.

Ironija sudbine, dovela je do toga da Hemingvej život skončaa pucnjem iz puške, ali ne na nekom od frontova ratova u kojima je učestvovao, nego od vlastite ruke. Slavni pisac patio je od teških depresija zbog kojih je presudio sebi 1961. u 62. godini života. Tragedije u ovoj porodici nastavile su da se nižu, a njegova sestra Ursula, koja je i sama patila od depresije, predozirala se pet godina nakon što joj se brat ubio, da bi jedanaest godina kasnije na sebe zapucao i njihov brat Lester, nakon što je saznao da će zbog dijabetesa ostati bez obe noge.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

05:51

DA LI JE TRAGEDIJA U VRŠCU MOGLA BITI IZBEGNUTA? Svi upiru prstom u Centar za socijalni rad: KO MOŽE NASILNIKU DA POVERI DETE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track