RAZUZDANA VOJVOTKINJA ABORTIRALA S 15 GODINA: Muža prevarila s 88 LJUBAVNIKA, a jedna FOTOGRAFIJA ju je UNIŠTILA za sva vremena!
Foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

NAJSKANDALOZNIJA LIČNOST

RAZUZDANA VOJVOTKINJA ABORTIRALA S 15 GODINA: Muža prevarila s 88 LJUBAVNIKA, a jedna FOTOGRAFIJA ju je UNIŠTILA za sva vremena!

Pop kultura -

Ako ste dosad mislili da je strastvena, decenijama duga, afera princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls bila vatrena i razvratna, razmislite ponovo. Naime, u istoriji kraljevske porodice postoje mnogo zanimljiviji i sočniji seks-skandali, a titula najperverznije vojvotkinje svih vremena i dalje pripada Margaret Kembel, odnosno vojvotkinji od Argila.

O njenim skandalima se snimila i serija, kao i brojni dokumentarci, a na TV ekranima ju je čak tumačila i Kler Foj u seriji "Vrlo britanski skandal". Naime, Margaret je bila senzacija svog doba – slobodoumna žena koja je volela koga god je želela i kad god je to želela. Iako nije rođena kao aristokratkinja, zahvaljujući svom šarmu se udala za vojvodu, a zatim krenula da ređa skandale koji se i danas sa zanimanjem prepričavaju.

Margaret Kembel
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Dakle, Margaret je bila rođena u izuzetno bogatoj porodici, koja je bila među najuticajnijima u Velikoj Britaniji početkom 20. veka. Margaret je tako izrasla u lepoticu plavih očiju i tamne kose, a koja je oduvek znala kako se svideti muškarcima. Imala je samo 15 godina kada je prvi put ostala trudna, i to s filmskom zvezdom, tada 18-godišnjim Dejvidom Nivenom. Njen otac ju je poslao na abortus, a mlada Margaret je ubrzo nakon što je trudnoća zataškana postala verenica princa Alija Kana, uglednog diplomate. Međutim, ni ta ljubav nije potrajala jer su ih roditelji razdvojili zbog različitosti u veri.

Margaret je u tim godinama imala još dve afere sa uticajnim, poželjnim mladićima tog doba, ali je na kraju izgubila glavu za bogatim američkim golferom Čarlsom Svinijem. Par je 1933. razmenio bračne zavete na glamuroznom venčanju u Londonu, koje je proglašeno spektaklom godine - pozvano je 2.000 gostiju, a još 3.000 ljudi okupiralo je ulaz u zgradu gde se slavilo – sve ne bi li videli mladence.

"Period između 1930. i 1933. bio je prepun veselja i zabave. Bio je to raj. Nepomućeni raj. Tri zabave po večeri. Nijedna ozbiljna misao u glavi. Blaženstvo. Mislim da se niko nikada nije tako dobro provodio kao ja. Niko, niko, niko", ispričala je vojvotkinja jednom prilikom.

S golferom je ostala u braku sve do 1947, a Margaret je tokom 14 godina imala čak osam pobačaja i rodila je jedno mrtvo dete, dok na kraju nije uspela da postane majka troje dece.

Nakon razvoda je 1951. uplovila u novi brak. Tada je izgovorila sudbonosno da vojvodi od Argila, bogatom plemiću koji je bio alkoholičar, kockar i manipulator. Trošio je bogatstvo na kocku i žene, a kada Margaretin otac više nije želeo da plaća njihove račune, odlučio je da se razvede od svoje žene. Međutim, za to je morao da ima dobar razlog, pa ga je i pronašao i tako vojvotkinji zauvek promenio život.

"Imala sam bogatstvo, dobro sam izgledala. Kao mladu ženu, stalno su me fotografisali, pisali o meni, laskali mi, divili mi se, uvrstili me na listu deset najbolje odevenih žena na svetu. Postala sam vojvotkinja i gospodarica starog zamka. Život mi je očito bio posut ružama čitavim putem", rekla je jednom Margaret, a ova izjava najbolje ilustruje njena nastojanja da slika o njenom životu uvek bude idilična – iako je realnost često bila sasvim sumorna.

Naime, za nju se sve urušilo kada je jednom prilikom njen suprug vojvoda provalio u njenu vilu i tražio sluge da mu otkriju sve tajne pregrade gde je njegova žena skrivala svoja pisma i dragocenosti. Tu je napokon i našao dokazni materijal koji mu je trebao za razvod. Naime, odlučio je da nepovratno uništi svoju suprugu jer je otkrio fotografiju gde Margaret pozira u krilu golog muškarca, dok je i sama naga.

To je bio jak dokaz preljube koja je vojvodi omogućila da se od nje razvede i pri tome dobije izdašnu svotu u brakorazvodnoj parnici. Osim što je vojvoda na sudu dao imena tri glavna osumnjičena ljubavnika, sudiji je priložio i spisak od 88 muškaraca za koje se veruje da ga je s njima Margaret prevarila.

Sudija je odlučio da omogući vojvodi razvod, te je rekao kako smatra da je "Margaret izuzetno seksualna osoba koja je prestala da bude zadovoljna normalnim odnosima i počela da se upušta u orgije i nastranosti, a sve ne bi li zadovoljila svoju požudu". Takvo mišljenje javno izrečeno o nekome u to doba je Margaret okončalo reputaciju i bacilo na njeno ime beskrajnu ljagu.

Tek je 2013. otkriveno da je muškarac na fotografiji bio američki biznismen Bil, odnosno Vilijam Lajons. On je bio vlasnik marke automobila Jaguar, a kasnije se ispostavilo i jedini pravi Margaretin ljubavnik. Ostali osumnjičeni su bili većinom muškarci homoseksualne orijentacije, što ona tada nije smela da kaže jer je to bilo kažnjivo zatvorom.

Tako je nastavila da živi narušene reputacije i okaljanog ugleda, a umrla je 1985, kao jedna od najkontroverznijih ličnosti s kraljevskog dvora.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track