POSLE KONSTRAKTE SVI HOĆE NA EVROVIZIJU: Navala na konkurs RTS, stiglo puno PRIJAVA! Koga biste voleli da vidite na FESTIVALU?
Foto: EBU NATHAN REINDS

glasajte

POSLE KONSTRAKTE SVI HOĆE NA EVROVIZIJU: Navala na konkurs RTS, stiglo puno PRIJAVA! Koga biste voleli da vidite na FESTIVALU?

Pop kultura -

Nakon velikog uspeha koji je naša ovogodišnja učesnica Ana Đurić Konstrakta postigla na Evrosongu u Torinu, vlada veliko interesovanje za nacionalno takmičenje "Pesma za Evroviziju 2023", na kome će se birati naš predstavnik za ovo prestižno takmičenje.

Ana Đurić Konstrakta
foto: Ana Paunković

Kako Kurir saznaje od dobro obaveštenog izvora, za PZE stiglo je više od 900 prijava, što je dosadašnji apsolutni rekord kada je ovo takmičenje u pitanju. Kada konkurs bude zvanično zatvoren, stručna komisija će poslušati sve prijave, pa ćemo do kraja godine znati ko je od prijavljenih prošao dalje i stekao pravo za učešće na muzičkom takmičenju, na kome je prošle godine ubedljivo pobedila Konstrakta.

Marija Šerifović
foto: Ana Paunković

Podsetimo, pobednik Evrovizije 2007. godine bila je Srbija, koju je predstavljala Marija Šerifović s pesmom "Molitva". Ovo je bio prvi i za sada jedini put u istoriji da jedna zemlja odnese pobedu na svom debitantskom nastupu i prvi put da pobedi pesma u celosti pevana na maternjem jeziku otkad je vraćena mogućnost pevanja na jeziku po izboru. Takođe, ovo je bila prva i za sada jedina pobeda za jednu bivšu jugoslovensku republiku.

Kurir.rs

Bonus video:

11:22

Konstrakta odgovarala na pitanja novinara i podelila utiske sa Evrovzije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track