TRIDESET GODINA JE SAMA PROVODILA BOŽIĆ: Posle kraljičine SMRTI, omraženoj princezi SVANULO! Ovim potezom sudbina joj se OSMEHNULA
Foto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

PONOVO JE PRIMAJU NAZAD

TRIDESET GODINA JE SAMA PROVODILA BOŽIĆ: Posle kraljičine SMRTI, omraženoj princezi SVANULO! Ovim potezom sudbina joj se OSMEHNULA

Pop kultura -

Bivša supruga britanskog princa Endrua, Sara Ferguson, biće navodno pozvana da provede Božić s kraljevskom porodicom, i to prvi put otkako su se bivši supružnici razveli pre 30 godina.

Prema pisanju britanskih medija, 63-godišnja Sara pozvana je da se pridruži kraljevskoj porodici za praznike u Sandringamu, te bi čak mogla da se pojavi s bivšim suprugom u tradicionalnoj božićnoj šetnji do crkve svete Marije Magdalene.

Sara Ferguson i princ Endru
Sara Ferguson i princ Endrufoto: Profimedia

Inače palata joj je bila zabranila da prisustvuje proslavama Božića s porodicom nakon što su se ona i Endru razveli 1992. godine, ali čini se kako sada ponovo planiraju da je ugoste, i to nakon što se Endru povukao iz javnog života zbog seks skandala u kom se našao.

"Endruu je zabranjeno da deluje u javnosti, ali ne možete da mu zabranite porodični Božić. Osoblje u Sandringamu ima zadatak da pripremi dvorac za celu porodicu Jork. Kad se razišla s Endruom, Sari nikada nije bilo dozvoljeno da provodi Badnje veče i Božić s ćerkama i Endruom, i to sve dok su Filip i kraljica Elizabeta bili živi. Trideset godina sama je večerala za Božić, ali stvari se sada menjaju", izjavio je dobro upućeni izvor iz Sandringama.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Ako Sara, poznata i pod nadimkom Ferdži, odluči da prihvati poziv, pridružiće se kraljevskoj porodici u razmeni poklona u Beloj sobi u Sandringamu, nakon čega će biti prisutna i na svečanoj večeri.

Podsetimo, princu Endruu zabranjeno je obavljanje zvaničnih dužnosti nakon što su u javnost procurili detalji o njegovom prijateljstvu s osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, kao i katastrofalni intervju za Newsnight, u kojem je negirao da je seksualno napastovao Virdžiniju Džufri.

Princ Endru
foto: AP

Sara je pak pre dosta godina bila glavna tema britanskih tabloida, te je punila medijske stupce svojom vezom s princem Endruom. Par se venčao 1986. godine, a obična devojka iz komšiluka postala je vojvotkinja, te su svi o njoj pisali. Nakon što su se zaljubili na Royal Ascotu, godišnjoj svečanosti i trci konjima koja okuplja britansku elitu, Sara i Endru ubrzo su objavili veridbu, a njihovoj ljubavi nije bilo premca. Endru je sam dizajnirao njen venčani prsten, a ukrasio ga je rubinima kako bi se slagali s vatrenom kosom njegove izabranice.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Postala je senzacija u britanskim medijima, te su je smatrali odličnim dodatkom kraljevskoj porodici. Uz princezu Dajanu, bila je još jedna princeza "iz naroda". Međutim, bajka nije dugo trajala, a Sara je postala meta tračeva, ali i javnog napada. Na njihovom kraljevskom obilasku Kanade 1988. Saru je fizički napao mladić koji se protivio instituciji monarhije i zadao joj lakše telesne povrede. Napad je bio naročito stresan za mladi kraljevski par jer je Sara u tom trenutku već bila trudna. Srećom, dete nije bilo povređeno i 1988. na svet je došla njihova prva princeza, Beatris.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Vojvotkinja je navodno patila od postporođajne depresije, pa je malenu Beatris ostavila s dadiljama i otišla na put u Australiju, koji je potrajao više meseci. Dve godine kasnije rodila je i ćerku Eugeniju. Njen brak je nakon toga bio na kolenima, a Sara je javno flertovala s drugim muškarcima, te se pričalo da vara svog supruga. Rastali su se nakon šest godina braka, a ona se žalila po medijima kako jedva preživljava s novcem koji joj je isplaćen razvodom. Međutim, potom je otkriveno da se zapravo radi o ogromnoj svoti od 23 miliona britanskih funti.

Nakon brojih drama i skandala, Sara i princ Endru su danas bliski prijatelji.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track