PREKO OVIH IZJAVA KANJEA VESTA NI ILON MASK NIJE MOGAO DA PREĐE: Reperu ponovo SUSPENDOVAN Tviter nalog! Sad je stvarno PRETERAO!
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia, Jean-Baptiste Lacroix / AFP / Profimedia

PONOVO UKINUT

PREKO OVIH IZJAVA KANJEA VESTA NI ILON MASK NIJE MOGAO DA PREĐE: Reperu ponovo SUSPENDOVAN Tviter nalog! Sad je stvarno PRETERAO!

Pop kultura -

Tviter je u petak ponovo suspendovao profil Kanjea Vesta, samo dva meseca nakon što je vraćen, pošto je njegov vlasnik Ilon Mask rekao da je prekršio pravila platforme koja zabranjuju podsticanje na nasilje. Mask, koji sebe naziva apsolutistom slobode govora, pozdravio je povratak repera, sada poznatog kao Je, na platformu u oktobru.

"Dao sam sve od sebe. Uprkos tome, ponovo je prekršio naše pravilo protiv podsticanja na nasilje. Profil će biti suspendovan", tvitovao je Mask kasno u četvrtak.

Ilon Mask
foto: AP

Vestov profil suspendovan je u roku od sat vremena od Maskove objave, koja je objavljena kao odgovor korisniku Tvitera koji je rekao: "Molim vas, Ilone, rešite Kanjea." Tviter nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Pre suspendovanja Kanjeovog profila, koji je imao preko 30 miliona pratilaca, Tviter je blokirao jedan od njegovih tvitova. Rojters nije mogao nezavisno da proveri sadržaj te objave.

Platforma društvenih medija obnovila je reperov profil pre nego što je Mask završio preuzimanje vredno 44 milijarde dolara. Mask je kasnije pojasnio da nije imao nikakvu ulogu u vraćanju Kanjea na Tviter.

Kanje Vest
foto: Profimedia

Kanje je u četvrtak objavio na Tviteru fotografiju holivudskog mogula Arija Emanuela kako crevom prska vodu po Maskovom potiljku. Naslovio je sliku "Zauvek pamtimo ovo kao moj poslednji tvit #ye24" pre nego što je profil suspendovan.

Mask je odgovorio da je Jeov profil suspendovan zbog podsticanja na nasilje, a ne zbog objavljivanja "neprivlačne slike mene kako me Ari poliva".

U novembru je Tviter ponovo aktivirao neke kontroverzne profile koji su bili zabranjeni ili suspendovani, uključujući satiričnu veb stranicu Babylon Bee i komičarku Kejti Grifin. Mask je takođe odlučio da vrati profil bivšeg predsednika SAD, Donalda Trampa, nakon što je većina korisnika Tvitera glasala za povratak Trampa u anketi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:46

Ilon Mask izabran za ličnost godine magazina Tajm!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track