ZA MENE NE POSTOJI LEK, PONEKAD NE MOGU NI DA PRIČAM: Muzička diva Selin Dion se UPLAKANA obratila fanovima! Evo od čega boluje
Foto: Instagram/celinedion

TUŽNO

ZA MENE NE POSTOJI LEK, PONEKAD NE MOGU NI DA PRIČAM: Muzička diva Selin Dion se UPLAKANA obratila fanovima! Evo od čega boluje

Pop kultura -

Muzičkoj divi Selin Dion dijagnostikovan je redak poremećaj, SPS (Stiff Person Syndrome) tj. sindrom ukočene osobe, koji uzrokuje nekontrolisanu zategnutost mišića.

Selin je tešku dijagnozu podelila s javnošću u videu koji je objavila na Instagramu.

Radi se o retkoj neurološkoj bolesti koja obično progresivno napreduje i može da dovede do ukočenosti celog tela, a time i do nepokretnosti obolele osobe.

Bolest je zasad još neizlečiva, ali napredak može da se uspori tretmanima, a Selin u videu otkriva da po tom pitanju preduzima sve što može.

Uplakana Selin obelodanila je i da zbog bolesti otkazuje svoju evropsku turneju, u sklopu koje je trebalo da nastupi i u Zagrebu.

"Pozdrav svima, žao mi je što mi je tako dugo trebalo da vam se obratim. Nedostajete mi puno i jedva čekam da s vama ponovo razgovaram s bine", obratila se pevačica fanovima na početku videa, koji je mnoge rasplakao.

"Uvek sam bila kao otvorena knjiga, ali dosad nisam bila spremna da govorim o ovome. Nedavno mi je dijagnostikovan redak poremećaj koji pogađa jednu od milion osoba na svetu. Sad mi je barem jasno zašto sam napade spazma. Na veliku žalost, spazam narušava moj svakodnevni život. Ponekad ne mogu da hodam, ponekad ne mogu da pričam ili da pevam. Jako mi je žao, ali ne verujem ni da ću moći da počnem turneju u februaru sledeće godine. Radim sa najboljim lekarima i sportskim lekarima kako bih vratila snagu i sposobnost da ponovo nastupam, ali moram da priznam da je u pitanju teška borba", rekla je, te nastavila.

"Dok još učimo o ovom retkom stanju, sada znamo da je to bio uzrok grčeva od kojih sam patila", istakla je.

"Nažalost, ti grčevi utiču na svaki aspekat mojeg života i otežavaju mi kretanje, te mi ne dopuštaju da koristim svoje vokalne mogućnosti na način na koji sam navikla. Teško mi je što moram da vam kažem da to znači kako neću biti spremna da nastavim svoju evropsku turneju u februaru, kako je ranije najavljivano", kazala je Selin.

Pevačica je otkrila i da o njoj brine odličan tim doktora, koji joj pomaže u oporavku, a istakla je i da ima veliku podršku i pomoć od svoje dece.

Na kraju je dodala i kako sada treba da se fokusira samo na svoje zdravlje kako bi ponovo mogla da stane na binu i radi ono što najviše voli.

"Volim vas i nadam se da ćemo se uskoro opet videti", poručila je fanovima koji su je u komentarima obasuli porukama podrška i utehe.

Selin Dion
foto: Printscreen/YouTube

Selin je prvi put zabrinula obožavatelje u januaru kada je objavila da odlaže severnoamerički deo svoje turneje "Courage" zbog konstantnih zdravstvenih problema.

"Slomljeno mi je srce. Moj tim i ja radili smo na pripremama za nastupe poslednjih osam meseci i strašno me rastužuje što ne mogu da ih održim", poručila je tada obožavateljima.

Zvezda iz kanadskog Kvebeka turneju je prvi put morala da odloži zbog pandemije, a potom je odložila i nastupe u Las Vegasu između novembra 2021. i februara 2022. Pre izbijanja pandemije u martu 2020. Selin Dion održala je čak 52 nastupa.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:54

MEĐUNARODNA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA UVRSTILA JE STRES NA POSLU KAO BOLEST! Ovo je savet stručnjaka i ispovest sagovornika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track