NAZVAO ME R*TARDIRANOM K*ČKOM! Pevač popularnog benda skoro sahranio brata, sada je optužen za SILOVANJE: Pokušao je da me uplaši
Foto: Profimedia

navodno

NAZVAO ME R*TARDIRANOM K*ČKOM! Pevač popularnog benda skoro sahranio brata, sada je optužen za SILOVANJE: Pokušao je da me uplaši

Pop kultura -

Nik Karter je optužen za silovanje maloletne devojčice 2001. godine, navodi se na konferenciji za novinare koju su navodna žrtva i njeni advokati održali u četvrtak.

Uplakana Šenon Šej Rut je na Fejsbuk blogu uživo izjavila da ju je, kada je imala samo 17 godina, član Bekstrit Bojsa seksualno napao.

Šenon Šej Rut, Nik Karter
foto: Printscreen/Facebook

"Poslednja 21 godina bila je ispunjena bolom, zbunjenošću, frustracijom, stidom i samopovređivanjem, što je direktna posledica silovanja Nika Kartera", tvrdi sada 39-godišnjakinja.

"Iako sam autistična i živim sa cerebralnom paralizom, verujem da ništa nije više uticalo na mene niti imalo trajniji uticaj na moj život od onoga što mi je Nik Karter uradio i rekao.

Rut je zatim dalje navela: "Nakon što me je silovao, sećam se da me je nazvao "retardiranom kučkom" i zgrabio me i ostavio modrice na mojoj ruci.

Dodala je: "Karter je pokušao da me uplaši, da me ućutka… bio je gadan i pretio je."

Šenon Šej Rut, Nik Karter
foto: Printscreen/Facebook

Rut je na konferenciji za novinare napomenula da je oklevala da progovori jer je verovala da bi mogla da "ode u zatvor" ako nekome kaže šta se navodno dogodilo. Međutim, rekla je da je njena motivacija sada bila da "zaustavi" Nika Kartera da "napadne više tinejdžerki i žena“ i "natera Nika Kartera na odgovornost“.

"Samo zato što je Nik Karter slavna ličnost ne znači da je on oslobođen svojih zločina", zaključila je žena.

"Ja sam preživela i uvek ću biti." Rutin advokat Mark J. Bošković je takođe stao na podijum da podrži svoju klijentkinju i rekao da postoje još tri žene - identifikovane samo kao Džejn Do - koje su navedene u zajedničkoj tužbi pokrenutoj zajedno sa Rut.

"Nik Karter ima dugu istoriju zlostavljanja žena“, tvrdi advokat, dodajući da muzička industrija navodno ima istoriju "odvraćanja pogleda".

"Šej je odlučna da privede Kartera pravdi", rekao je Bošković. "Ona veruje da je vredno toga da zaštiti druge žene."

Nik karter
foto: Instagram/lacremaynetas

U tužbi podnetoj u četvrtak i koju je dobio Page Six, navodna žrtva je u tužbi navela da je bila pozvana u autobus za turneju pevača posle koncerta kome je prisustvovala u Takomi, Vašington, nakon što je stajala u redu za autogram.

Rut je tada navela da joj je Karter ponudio "piće crvene boje" koje je nazvao "VIP sokom" - iako je bila maloletna - i tvrdila je da sada misli da je to mešavina alkohola i soka od brusnice. Pevač (42) je navodno naredio tadašnjoj tinejdžerki da izvrši oralni seks nad njim dok je briznula u plač, sudeći po tužbi.

Rut je takođe tvrdila da ju je Karter odveo u krevet u autobusu za turneju, gde je navodno nastavio da je seksualno zlostavlja - iako je u to vreme bila nevina. Navodna žrtva je u tužbi navela da je nakon incidenta dobila HPV, polno prenosivu infekciju. Ona traži novčanu odštetu za navodni zločin. Predstavnici pevača nisu dali komentarna optužbe.

Melisa Šuman, Nik Karter
foto: Profimedia

Ovo nije prvi put da je član dečačkog benda optužen za seksualno zlostavljanje.

Godine 2017, bivša članica Dream Melisa Šuman tvrdila je da ju je Karter seksualno napao kada je ona imala 18 godina, a on 22 godine.

"Rekla sam mu da sam nevina i da ne želim da imam seks", napisala je u to vreme na blogu.

"Rekla sam mu da se čuvam za svog budućeg muža. Rekla sam to iznova i iznova. Šapnuo mi je na uvo da bi me namamio: "Mogao bih da ti budem muž."

Karter je to demantovao ranije: "Melisa mi nikada nije rekla dok smo bili zajedno ili u bilo kom trenutku, da nešto nije bilo sporazumno. Nastavili smo da snimamo, objavili smo i pesmu i zajedno nastupali, a ja sam uvek poštovao i podržavao Melisu, kako lično tako i profesionalno."

Nik Karter još uvek nije krivično gonjen. Najnovije optužbe za napad na Nika stigle su samo nekoliko nedelja nakon što je oplakivao tragični gubitak svog mlađeg brata Arona Kartera, koji je umro 5. novembra.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:22

Koncert Petra Graša: Pevač oduševio publiku u punoj Štark Areni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track