U LAŽI SU KRATKE NOGE! Princ Hari u memoarima napisao veliku NEISTINU i sad je uhvaćen, a postoji i fotografija kao DOKAZ!
Foto: Printscreen/Youtube/CBS

au

U LAŽI SU KRATKE NOGE! Princ Hari u memoarima napisao veliku NEISTINU i sad je uhvaćen, a postoji i fotografija kao DOKAZ!

Pop kultura -

Princ Hari je napravio jednu veliku grešku u memoarima koja je brzo uočena i svi su požurili da kažu o čemu se radi.

Ne prestaje da se priča o njegovoj knjizi, a dovodi se u pitanje tačnost njegovih sećanja zbog jedne informacije koju je izneo.

princ Hari, intervju, Anderson Kuper
foto: Printscreen/Youtube/CBS

Ispričao je u biografiji "Spare" (Rezerva) kako je saznao da mu je umrla prabaka, kraljica majka Elizabeta 30. marta 2002. što je privuklo veliku pažnju. Naime, tvrdi da je dobio poziv dok je bio u internatu Iton.

"U Itonu sam, dok sam studirao, dobio poziv. Voleo bih da mogu da se setim čiji je glas bio na drugom kraju, verujem od nekog sa dvora. Sećam se da je bilo neposredno pre Uskrsa, vreme je bilo vedro i toplo, svetlo je koso padalo kroz moj prozor, ispunjeno živim bojama", napisao je princ.

princ Hari, princ Vilijam, princ Čarls, Klosters
foto: Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

Međutim, pojavili su se fotografije koje pokazuju da je Hari tog vikenda bio na skijanju u švajcarskom selu Klosters sa ocem Čarlsom i bratom Vilijamom. Pozirao je kraj njih dvojice što su zabeležili mediji, a to je bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je priznao da je pušio kanabis i maloletan pio alkohol, kako je tada izveštavao BBC.

kraljica majka
foto: Profimedia

Princ Hari je navodno novinarima rekao su mu doktori naredili da pripazi na skijanju i izgledao je veselo. Naslonio se s ocem i bratom na stenu dok su pozirali, smeškali su se i u jednom trenutku zagrlili. Britanski mediji su pisali da su im se pridružila tri prijatelja s Itona.

princ Hari, princ Vilijam, princ Čarls, Klosters
foto: TIM ROOKE / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Čini se iz dokaza da je princ Hari bez sumnje bio u Klostersu kada je kraljica majka preminula. Zbog toga je njegov opis da je bio na Itonu netačan', istaknuo je kraljevski komentator Ričard Ficvilijams za Daily Mail.

Smatra da je to "ozbiljna greška" princa Harija, iako su mu se neka sećanja mogla da se pomešaju kao i svima.

"Greške poput ove bacaju sumnju na istinitost ostalih detalja. Ako angažujete pisca da piše za vas i ne proverite činjenice kako treba, ovo može da se dogodi. Knjiga je toliko kontroverzna da ne može da priušti greške poput ove. Velik deo privlačnosti proze nalazi se u opisnim delovima. Međutim, postoje li druge netačnosti? Greška poput ove postavlja ovo pitanje", rekao je Ficvilijams.

princ Hari, princ Vilijam, princ Čarls, Klosters
foto: ARNO BALZARINI / AFP / Profimedia

Ostaje pitanje kako će prinčeva izdavačka kuća reagovati jer je već poznato da bi biografija trebalo da ima još dva nastavka, a zasad je zaradio 20 miliona dolara. Navodno će po svakoj knjizi dobiti takav honorar što je ukupno 60 miliona dolara.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track