SVI ZNATE OVOG GLUMCA, A NEMATE POJMA DA JE ON OTAC VUKA KOSTIĆA: Svi ga pamte po ovoj sceni iz SREĆNIH LJUDI! (FOTO)
Foto: Printscreen, Vladimir Šporčić

legenda

SVI ZNATE OVOG GLUMCA, A NEMATE POJMA DA JE ON OTAC VUKA KOSTIĆA: Svi ga pamte po ovoj sceni iz SREĆNIH LJUDI! (FOTO)

Pop kultura -

Vuk Kostić je naš poznati glumac koji iza sebe ima zavidnu karijeru, ali malo njih zna da potiče iz glumačke porodice i da je ljubav prema sedmoj umetnosti nasledio od oca.

Vuk Kostić
foto: Printscreen/Instagram

Njegov otac, Mihajlo Kostić Pljaka je takođe glumac, a Vukov deda, Nestor Kostić Nega je bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju i to pre Drugog svetskog rata.

Pljaka je filmsku karijeru počeo 1957. godine u filmu "Subotom uveče". Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji "Đeneral Milan Nedić".

Mnogi ga pamte kao Pavla iz "Povratka otpisanih", šefa obezbeđenja u "Sivom domu"... ali malo ko priča o njegovoj ulozi veterinara u kafileriji gde su dolazili Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u "Srećnim ljudima".

Mihajlo Kostić Pljaka, Mihajlo Kostić
foto: Printscreen

Čitavu bivšu Jugoslaviju rasplakala je vest o njegovoj smrti. On je 9. marta 2001. godine izgubio borbu sa opakom bolešću - leukemijom. Osim Vuka, iza njega je ostala supruga Gordana i sin Nestor.

1 / 6 Foto: Printscreen

"Brat i ja smo pored Pljake zavoleli sport i lov. Niko nije mogao da me smiri, pa me je otac odveo kod Mike Aleksića u školu glume kako bi se negde svrteo na jednom mestu i čuo nešto pametno.

Mihajlo Kostić Pljaka, Mihajlo Kostić
foto: Printscreen

Zainteresovalo me sve to, gluma, knjige... Dosta vremena sam provodio među očevim prijateljima glumcima, naročito sa Draganom Nikolićem, ali svi su mislili da ću postati neki sportista", rekao je Vuk jednom prilikom.

Koliko je bio značajan njegov dopironos umetnosti dokaz su dve ulice u Beogradu: Pljakina ulica (Zemun) i Ulica Mihajla Pljake Kostića (Zvezdara).

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:00

NATAŠA DRAKULIĆ O JANKETIĆU, KOSTIĆU I IGORU: Oni su moji VITEZOVI, pisaću im do kraja života šta hoće (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track