HARI I MEGAN NEPOŽELJI NA KRUNISANJU ČARLSA III: Objavljeni detalji, a neće im dozvoliti da budu na balkonu sa PORODICOM?!
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

da li je moguće

HARI I MEGAN NEPOŽELJI NA KRUNISANJU ČARLSA III: Objavljeni detalji, a neće im dozvoliti da budu na balkonu sa PORODICOM?!

Pop kultura -

Krunisanje kralja Čarlsa III (74) biće 8. maja, a trodnevna svečanost počinje 6. maja. Biće to po prvi put u 70 godina da će Velika Britanija dobiti novog monarha.

Krunisanje će biti u Vestminsterskoj opatiji, a predvodiće je nadbiskup Kanterberija, naveli su iz palate.

Kao i uvek će sve isplanirati do najsitnijih detalja, pišu obožavaoci britanske kraljevske porodice.

kralj Čarls
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pre glavne svečanosti biće i procesija od Bakingemske palate do opatije, pa onda još jedna procesija, u kojoj će se Čarlsu i Kamilli pridružiti i ostali članovi kraljevske porodice. Tada će svi zajedno izaći na balkon palate, gde će supružnici biti krunisani.

Princ Hari (38) i njegova supruga Megan Markl (41) navodno neće biti na balkonu tokom krunisanja kralja i kraljice supruge, ističu strani mediji. Dopušteno je samo zaposlenim članovima porodice, a Hari i Megan, kao i princ Endru to više nisu, jer ne obavljaju službene dužnosti.

Princ Hari, Megan Markl
foto: Printscreen/Twitter, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Svečanost bi trebalo da bude skromnija nego ranija, barem je tako najavljeno u saopštenju palate prošle godine.

Krunisanje kraljice Elizabete II trajala je tri sata, a Čarlsova će trajati nešto više od sat vremena. Gostiju će biti oko dve hiljade.

Pomazanje monarha bit će isto kao i 1953. godine. Baldahin od zlatne tkanine biće iznad Čarlsove glave. Kralj će sedeti u stolici za krunisanje koja datira s početka 14. veka i zakleće se da će biti "branitelj vere".

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Na glavu će mu tada staviti krunu svetog Edvarda, čime i službeno postaje kralj. Kamila će uz novog kralja preuzeti titulu kraljice i na glavu će joj staviti krunu kraljice Elizabete. Princ Vilijam će na krunisanju biti službeno imenovan princom od Velsa.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track