DOZVOLIO JE DA ME SILUJU U PODRUMU: Zvezda Netfliksove serije optužena za S*KSUALNO ZLOSTAVLJANJE, isplivale GNUSNE PORUKE I FOTKE
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

I DALJE SE NE OGLAŠAVA

DOZVOLIO JE DA ME SILUJU U PODRUMU: Zvezda Netfliksove serije optužena za S*KSUALNO ZLOSTAVLJANJE, isplivale GNUSNE PORUKE I FOTKE

Pop kultura -

Budući da je prva sezona serije "Wednesday" (Sreda) doživela veliki uspeh, Netflix je požurio s najavom druge sezone, ali čini se da postoji mogućnost da u njoj nećemo gledati glumca Persija Hajnsa Vajta.

Nakon žestokih optužbi za seksualne napade i pojedinih dokaznih materijala objavljenih na društvenim mrežama, angažman 21-godišnjeg glumca doveden je u pitanje.

Talas optužbi krenuo je nakon što je jedna devojka napisala da je glumac nju i njene prijateljice napao dok je živeo u Torontu, a to se navodno dogodilo u periodu između njegove 17. i 20. godine. Pojavile su se i tvrdnje da su on i prijatelji imali reputaciju "loših momaka", a znali su da organizuju zabave na kojima bi napili devojke i onda ih seksualno iskoristili. Navodne žrtve imale su između 13 i 16 godina.

"Pozivali su samo one devojke koje su smatrali zgodnim, koje bi onda pokušavali dovoljno da napiju da bi one imale seks s njima", glasio je jedan od komentara na Tviteru.

Jedna korisnica, pod imenom Desiri Kameron, detaljno je opisala svoje traumatično iskustvo s jedne žurke na kojoj je bio Persi Hajns Vajt.

"Dozvolio je da me siluju u podrumu, a kad me pozvao da razgovaramo o tome, više ga je brinulo hoće li doći policija nego da li sam ja dobro", izjavila je. Veći broj žena izjavio je da ih je glumac nazivao "debelim" ili bi im uputio neku drugu kritiku.

Na Tviteru su takođe objavljene poruke degutantnog sadržaja koje je navodno slao žrtvama, a mogu se videti i njegove gole fotografije iz kupatila. Sve to rezultiralo je žestokom onlajn kampanjom pod nazivom #cancelpercy (otkažimo Persija).

Mladi glumac do sada nije odgovorio na ove optužbe, a tek ćemo videti hoće li Netflix reagovati.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track