ISPLIVAO SNIMAK NA KOME GLUMAC SPOPADA KOLEGINICU: Optužen da je organizovano ZLOSTAVLJAO devojke, a sad su objavljeni DOKAZI
Foto: Printscreen/Twitter

TRAŽE NJEGOVO OTKAZIVANJE

ISPLIVAO SNIMAK NA KOME GLUMAC SPOPADA KOLEGINICU: Optužen da je organizovano ZLOSTAVLJAO devojke, a sad su objavljeni DOKAZI

Pop kultura -

Poslednjih nekoliko dana ne prestaje da se piše o optužbama za seksualno zlostavljanje na račun glumca iz serije "Wednesday" (Sreda), Persija Hajnsa Vajta.

Netfliksova serija "Wednesday" svojim izlaskom je srušila sve rekorde i stvorila obožavatelje širom sveta, a dok je producentska kuća već najavila drugu sezonu, pitanje je hoće li se u njoj pojaviti 21-godišnji glumac Persi Hajns Vajt, koji je u njoj glumio lik Havijera Torpea.

Naime, poslednjih nekoliko dana društvenim mrežama kruže navodi više devojaka koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje.

Sve je krenulo kada je jedna devojka napisala da je glumac njene prijateljice i nju napao dok je živeo u Torontu, a to se navodno dogodilo između njegove 17. i 20. godine života. Veoma su se brzo pojavile tvrdnje da njegovi prijatelji i on imaju reputaciju "loših momaka", kao i da su na zabavama, koje su organizovali, napijali devojke pa ih seksualno iskorišćavali. Navodne žrtve su imale između 13 i 16 godina.

"Pozivali su samo one devojke koje su smatrali zgodnim, a koje bi onda pokušavali dovoljno da napiju da bi one imale seks s njima", napisala je jedna od korisnica Tvitera, dok je druga otkrila detalje traumatičnog iskustva koje je doživela s njim.

"Dozvolio je da me siluju u podrumu, a kada me je pozvao da razgovaramo o tome, više ga je brinulo hoće li doći policija nego jesam li ja dobro."

Na Tviteru su, takođe, objavljene poruke degutantnog sadržaja koje je navodno slao žrtvama, a mogu se videti i njegove gole fotografije iz kupatila.

Sada je društvenim mrežama počeo da kruži još jedan snimak oko kog se posebno podigla prašina nakon što su u javnost dospele strašne optužbe na račun glumca. Naime, reč je o situaciji na žurki povodom dodele Zlatnih globusa, kada su pred kamerama izjave davali upravo glumac i glavna glumica serije, Džena Ortega.

Vidi se kako je Persi pokušava da zagrli stavljajući joj ruku oko ramena i na grudi dok se ona glupirala pred kamerama. Nakon što su je uslikali, ona se odmah odmakla od svog kolege, nakon čega je on napravio "ljutu" facu. Na ovu situaciju su sada svi počeli da gledaju mnogo drugačije...

S druge strane, neki smatraju da su kolege na setu postale nešto više od samo prijatelja i da su potencijalno čak i zajedno, te da je time glumica htela da sakrije da se nešto među njima događa.

Bez obzira na sve, već je na društvenim mrežama započela kampanja #cancelpercy (otkažimo Persija), ali se ni glumac ni Netflix o ovome još nisu oglasili.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja