ŠOK PREOKRET NA SUĐENJU ALEKU BOLDVINU: Izbačen jedan deo optužnice zbog koje je mogao da ide u ZATVOR i to sve zbog ove GREŠKE!
Foto: Profimedia

isterao svoje?

ŠOK PREOKRET NA SUĐENJU ALEKU BOLDVINU: Izbačen jedan deo optužnice zbog koje je mogao da ide u ZATVOR i to sve zbog ove GREŠKE!

Pop kultura -

Tužioci su odbacili ključne optužbe protiv Aleka Boldvina, zbog čega bi bio osuđen na pet godina zatvora nakon što je ubio snimateljku filma "Rust" Halinu Hačins.

Alek Boldvin
foto: Printscreen YouTube

Okružno tužilaštvo u Santa Feu odustalo je od jednog dela optužbe za prekomernu upotrebu oružja protiv glumca - što znači da čak i ako bude osuđen za ubistvo iz nehata, on možda neće ni služiti zatvorsku kaznu.

Advokat u ime Boldvina podneo je zahtev tužiocima da terete glumca zakonom koji nije validan.

Prvobitno je optužba bila povezana sa njegovom optužbom za ubistvo iz nehata, ali je kancelarija tužioca Santa Fea potvrdila za DailyMail da je skinuta u petak.

policija Santa Fe, saopštenje, istraga ubistva, Alek Boldvin
foto: Profimedia

To zahteva da osoba koja je upotrebila pištolj "vitla" njime, što znači da je pištolj izložen sa namerom da zastraši ili povredi osobu.

U vreme pucnjave, Boldvin je bio na snimanju filma "Rust", što znači da je malo verovatno da je optužba u skladu sa zakonom Novog Meksika. Međutim, nova izmena zakona znači da "vitlanje" više nije nužno, a promena koja se dogodila sedam meseci nakon fatalnog incidenta.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Okružni tužilac Santa Fea je rekao u saopštenju: "Da bi izbegli dalje sporove od strane gospodina Boldvina i njegovih advokata, okružni tužilac i specijalni tužilac su uklonili taj deo u optužbama za ubistvo iz nehataHaline Hačins na filmskom setu.

"Prioritet tužilaštva je obezbeđivanje pravde, a ne obezbeđivanje naplativih sati za advokate iz velikih gradova." Odvažna izjava dolazi nekoliko dana nakon što su se Boldvinovi advokati raspravljali oko optužbe, navodeći u svojim argumentima promenu zakona.

Alek Boldvin, Halina Hadčins
foto: Profimedia

Boldvin i oružarka filma "Rust" Hana Gutijerez-Rid su optuženi za ubistvo iz nehata u januaru, pošto su tužioci naveli "kriminalno zanemarivanje bezbednosti". Sada su oboma povučene dodatne optužbe, manje od mesec dana nakon što su podignute. U svom zahtevu podnetom 10. februara, Boldvinovi advokati su tražili od sudije Meri Marlou Somer da u potpunosti odbaci taj deo optužbe.

Njegov pravni tim, predvođen njujorškim advokatom Lukom Nikasom, rekao je: "Tužioci su počinili osnovnu pravnu grešku optuživši gospodina Boldvina prema verziji zakona koji nije ni postojao na datum nesreće. Ta verzija se ne može primeniti na ponašanje koje se dogodilo pre nego što je usvojen."

policija Santa Fe, saopštenje, istraga ubistva, Alek Boldvin
foto: Profimedia

DailyMail se obratio Baldvinovim advokatima za komentar u vezi sa nedavnim dešavanjima. sve se to dešava nakon što je otkriveno da će Halinin muž svedočiti na sudu. Metju Hačins je dodat na listu svedoka okružnog tužioca Novog Meksika da svedoči na preliminarnom saslušanju 24. februara.

(Kurir.rs/DailyMail)

Bonus video:

02:13

IZGLEDA KAO DEČKIĆ, A U OZBILJNIM JE GODINAMA Poznati glumac otkrio svoju godinu proizvodnje U STUDIU NASTALI ŠOK I NEVERICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track