POSLE ŠAMARA VILA SMITA UVEDEN KRIZNI TIM: Dodela Oskara samo što nije, a poznato je i ko će ove godine BITI VODITELJ
Foto: Profimedia

12. MARTA

POSLE ŠAMARA VILA SMITA UVEDEN KRIZNI TIM: Dodela Oskara samo što nije, a poznato je i ko će ove godine BITI VODITELJ

Pop kultura -

Akademija filmske umetnosti i nauke osnovala je tim za krizne situacije nakon što se prošle godine dogodio do tada neviđeni incident, kada je glumac Vil Smit ošamario voditelja Krisa Roka na sceni tokom dodele Oskara.

- Zbog prošle godine otvoreni smo za mnoge stvari koje se mogu dogoditi na dodeli Oskara - rekao je izvršni direktor Akademije Bil Kramer za Time. Dodela prestižne nagrade održaće se 12. marta.

Kris Rok, Vil Smit
foto: EPA, Profimedia

- Imamo ceo krizni tim, nešto što nikada pre nismo imali. Proveli smo mnoge scenarije. Dakle, nadamo se da ćemo biti spremni na sve što možda trenutno ne možemo predvideti, ali planiramo u slučaju da se dogodi - objasnio je Kramer, ističući da je činjenica što će ovogodišnju dodelu voditi Džimi Kimel već jedna vrsta zaštite. Poznati voditelj i komičar bio je domaćin dodele 2017. i 2018.

- Zato na sceni želite nekoga poput Džimija, koji je navikao da se nosi s prenosom uživo. Stvari ne idu uvek po planu. Dakle, imamo domaćina koji stvarno može da usmeri i upravlja tim trenucima - dodao je, te se osvrnuo na prošlogodišnju dodelu istakavši da su nadležni mogli da deluju brže kada se dogodio incident.

šamar, Oskar, Vil Smit, Kris Rok, Džejda Pinket Smit
foto: Youtube Printscreen

Sve je započelo kada se komičar našalio na račun obrijane glave Smitove supruge, Džejde Pinket Smit.

- Džejda, volim te, jedva čekam da vidim nastavak filma "G.I. Jane" - rekao je referišući se na hit "G.I. Jane” iz 1997, u kojem glavna glumica, Demi Mur ima obrijanu glavu. Džejda ima dijagnostikovanu alopeciju koja uzrokuje gubitak kose.

Džejda Pinket Smit, Kris Rok
foto: AP/Chris Pizzello, EPA/Nina Prommer

Smit se zatim popeo na scenu i ošamario komičara. Kasnije tokom večeri, u svom govoru nakon što je osvojio Oskara za najboljeg glumca u filmu „Kralj Ričard”, izvinio se Akademiji i ostalim nominovanima, ali nije spominjao Roka.

Ipak, u julu 2022. putem snimka na internetu, izvinio se i samom komičaru.

- Obratio sam se Krisu i saznao da nije spreman da razgovara, ali kada bude, javiće se. Pa ću ti reći, Krise, Izvinjavam ti se. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo, a ja sam tu kada si spreman za razgovor, zaključio je glumac kome je zabranjen dolazak na dodelu sledećih 10 godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:45

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track