HARI JE ISPUNIO DAJANINU POSLEDNJU ŽELJU: Otkriveni planovi koje je princeza kovala, evo šta je nađeno na dan NJENE SMRTI
Foto: Profimedia

NIJE STIGLA DA OSTVARI

HARI JE ISPUNIO DAJANINU POSLEDNJU ŽELJU: Otkriveni planovi koje je princeza kovala, evo šta je nađeno na dan NJENE SMRTI

Pop kultura -

Dokumenta pronađena na radnom stolu pokojne princeze Dajane na dan njene prerane smrti mogla bi da otkriju neke planove koje je imala za svoju decu, princa Harija i Vilijama.

Dajana je razmišljala o preseljenju u Severnu Ameriku nakon razvoda od princa Čarlsa, jer je bila u procesu kupovine kuće u Malibuu, Kalifornija, SAD.

Princeza Dajana
foto: AP

Priča se da je nameravala da tamo vodi Vilijama i Harija na nekoliko nedelja svake godine, s ciljem da ih izloži drugačijoj kulturi i pruži im jedinstven pogled na život.

Dajanin bivši batler, Pol Barel, potvrdio je njene planove tokom epizode "Loose Women" u novembru 2019.

"Dajana je takođe odlučila da provede deo vremena u Americi. Zapravo, na dan kad je umrla, na njenom stolu su bili planovi kuće u Malibuu u Kaliforniji, koju je upravo kupovala", objasnio je batler, te dodao:

Princ Hari, kraljevska porodica, Princeza Dajana, Princ Vilijam, Princ Carls
foto: Profimedia

"Nameravala je da vodi Vilijama i Harija na tri-četiri nedelje svake godine u Ameriku kako bi im pružila drugačiju kulturu, kako bi im dala drugačiji uvid u život."

Moguće je da je Dajana videla Sjedinjene Države kao mesto gde njeni sinovi mogu da iskuse nove stvari, nauče različite perspektive i prošire svoje horizonte.

Takođe je moguće da je htela da stvori privatniji prostor za svoju porodicu da provodi vreme zajedno daleko od intenzivnog nadzora medija s kojim su se suočavali u Ujedinjenom Kraljevstvu.

princeza Dajana, princ Čarls, deca, Vels, Velsovi
foto: Profimedia

Hari, sin pokojne princeze Dajane, nedavno je kupio kuću u Santa Barbari, koja je otprilike sat vremena udaljena od Malibua.

Na preseljenje u Severnu Ameriku možda je uticalo interesovanje njegove majke za SAD.

Princ Hari preselio se u SAD sa suprugom Megan Markl i njihovim sinom Arčijem u martu 2020, nakon što je odstupio s mesta starijeg člana kraljevske porodice.

Megan Markl, Princ Hari, Evropa, Invictus games
foto: Profimedia

U početku su živeli u Los Anđelesu, a zatim su se preselili u Montesito, četvrt u Santa Barbari u Kaliforniji.

Predstavnik para zatražio je privatnost, rekavši: "Oni su se smestili u tihu privatnost svoje zajednice od svog dolaska i nadaju se da će to biti poštovano za njihove susede, kao i za njih kao porodicu."

princ Vilijam, princ Hari, princeza Dajana, sinovi, odbrana
foto: Profimedia

Čini se da je odluka Megan i Harija da kupe kuću u Santa Barbari povezana s Dakaninim interesovanjem za to područje, ali oni su zatražili privatnost i poštovanje svoje nove zajednice.

Par je u to vreme rekao da želi da ima veću finansijsku nezavisnost i mogućnost da se bave svojim dobrotvornim i poslovnim poduhvatima.

Megan Markl, koja je iz SAD i tamo ima mnogo prijatelja i veza, ispunjenje sna svoje pokojne svekrve potencijalno je videla kao privlačnu opciju za njihov novi početak.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track