NI NA VIKIPEDIJI NEMA TOG PODATKA: Godište Filipa Žmahera dugo je bilo MISTERIJA, sad je konačno otkriveno koliko ima godina
Foto: Printscreen/RTS

BIO JE VELIKA ZVEZDA

NI NA VIKIPEDIJI NEMA TOG PODATKA: Godište Filipa Žmahera dugo je bilo MISTERIJA, sad je konačno otkriveno koliko ima godina

Pop kultura -

Pevač Filip Žmaher devedesetih godina pokorio je jugoslovensku scenu svojim moćnim vokalom. Ipak, na vrhuncu slave rešio je da se povuče sa scene, te je napravio pauzu dugu čak 20 godina.

Međutim, prošle godine se vratio na scenu kada je nastupao na "Beogradskom proleću", dok je ove godine odlučio da se prijavi na "Pesmu za Evroviziju". Žmaher je nastupio u prvoj polufinalnoj večeri s pesmom "Čujemo se sutra", a na žalost, nije se plasirao u finale.

- Nismo se razočarali, pesma mi se jako dopala. Prolaz jesam očekivao, mislim da smo imali dosta šanse, možda je bilo nerealno, ali Bože moj, sve je u redu. Moj povratak je bio prošle godine, a sad je malo veći povratak - rekao je on nakon što je saznao da se nije plasirao u finale.

izbor za pesmu Evrovizije 2023, Evrovizija 2023
foto: Printscreen/RTS

Njegov život oduvek je interesovao javnost, ali o njemu se ne zna puno. Ono što su se mnogi pitali, a o čemu nigde nema podataka jeste zapravo koliko godina ima Filip. Ove informacije nema čak ni na Vikipediji, a kako piše Blic, pevač je rođen 1966. godine i zapravo ima 57 godina.

Kako je izbegao odgovor na pitanje koje je godište, očigledno je da želi da sakrije svoje godine.

Beovizija, Filip Žmaher
foto: Damir Dervišagić

- Da kažem sredina pedesetih godina. Ujedno sam najstariji učesnik ove godine na izboru za "Pesmu Evrovizije" - rekao je muzičar.

Inače, on je na početku karijere pevao pretežno na festivalima i vrhunac slave je doživeo tokom devedesetih, kada se zbog tadašnje žene preselio u Ukrajinu.

- Imao sam ugovor 1998. i pola godine provodio u Ukrajini, a pola ovde. Onda sam se 2001. preselio i živeo pet i po godina u Kijevu. Vratio sam se u Srbiju sa sada već bivšom suprugom, ali sam često putovao i pevao po Ukrajini, Rusiji, Belorusiji – rekao je jednom prilikom za Telegraf.

Beovizija, Filip Žmaher
foto: Damir Dervišagić

Pevač i Ukrajinka Anastasija su se uzeli 2006. godine, nakon čega je ona ubrzo zatrudnela i rodila devojčicu. Anastasija je takođe pevačica, jako popularna u Ukrajini, te je najbolje razumela muževljev poziv. Iako je ljubav između njih bila ona na prvi pogled, nije potrajala, te su se nakon nekoliko godina razišli svako na svoju stranu. Njihova ćerka danas živi sa Filipom u Beogradu.

– Što se toga tiče, reći ću samo da sam srećno razveden muškarac. Ako baš zafali sarma, odem do restorana – zaključio je Žmaher kroz smeh.

- Počeo sam 80-ih godina prošlog veka i imali smo nebrojene probe u garažama, podrumima i atomskim skloništima samo da bismo nastupili dvadesetak minuta na nekoj gitarijadi. Tako sam i rešio da napustim studije i sam sebi sam obećao da ću živeti da bih pevao, a od čega ću živeti, nisam imao pojma. Jednostavno, bio sam spreman da radim fizikaliju, da prodajem hamburgere, samo da bih se bavio muzikom – rekao je Filip.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

02:54

Filip Žmaher takmicar na Beoviziji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track