SVE ZBOG "ZLE MAĆEHE" KAMILE: Otkriveno zašto je kralj Čarls ISTERAO Harija i Megan iz kuće! Ovo su DETALJI porodične drame
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

KRALJEVSKA SAPUNICA

SVE ZBOG "ZLE MAĆEHE" KAMILE: Otkriveno zašto je kralj Čarls ISTERAO Harija i Megan iz kuće! Ovo su DETALJI porodične drame

Pop kultura -

Kralj Čarls odlučio je da Hariju i Megan oduzme njihov britanski dom nakon što je saznao da je vojvoda "ocrnio" maćehu Kamilu.

Rečeno je da je Čarls smatrao da je njegov sin "prešao granicu".

Izvori su rekli da je kralj bio ogorčen nizom Harijevih optužbi poput njegove tvrdnje da je Kamila odgovorna za "curenje" priča u medije.

kralj Čarls
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Vojvoda je takođe nazvao kraljicu suprugu zlikovcem u TV intervjuima u kojima je promovisao svoje memoare "Spare".

Čarls je preduzeo odlučnu akciju odmah nakon što su mu pomoćnici prosledili dosije s nalazima koji otkrivaju detalje iz kontroverzne knjige.

Započeo je proces deložacije iz Frogmor Kotidža s pet spavaćih soba na imanju Vindsor 11. januara, dan nakon objavljivanja memoara.

princ Hari, memoari, knjiga, Spare, Rezerva
foto: EPA Andy Rain

Kraljevski insajderi rekli su da su otkrića rezultirala nepopravljivom štetom u Harijevom odnosu s ocem Čarlsom i bratom, princom Vilijamom. Hari je ispričao kako strahuje da će se Kamila pretvoriti u "zlu maćehu".

Vojvoda od Saseksa priznao je da je na kraju samo želeo da Kamila bude srećna kako bi mogla da bude manje opasna.

Kamila Parker Bouls, Anabel Eliot
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

U TV intervjuu, Hari je dodao: "Ona je bila negativac. Ona je bila treća osoba u njihovom braku. Morala je da obnovi svoj imidž."

Kraljevski izvori rekli su da je kralj bio uvređen optužbom da je Kamila kovala zaveru da se uda za njega.

Hari je u knjizi rekao: "Ubrzo nakon naših privatnih sastanaka s njom, počela je da razvija svoju dugoročnu strategiju, kampanju usmerenu na brak i... krunu (uz blagoslov našeg oca, pretpostavili smo)."

Princ Hari
foto: ITV / Planet / Profimedia

Dodao je: "U svim novinama počele su da se pojavljivljuju priče o njenim razgovorima s Vilijem, priče koje su prepričavale puno sitnih detalja, od kojih nijedan nije došao od mog brata."

Insajder je rekao: "To je bila kap koja je prelila čašu. Hari je bio i te kako svestan kako će Kamila biti 'pogubna' za njegovog oca i svejedno je prešao s flagrantnim zanemarivanjem.

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Kralj je bez sumnje smatrao da je Hari prešao granicu - bio je to krajnji čin nepoštovanja." Kralj je Hariju i Megan dao rok do krunisanja u maju da uzmu svoje stvari iz Frogmor Kotidža nakon što je ponudio rezidenciju osramoćenom princu Endrjuu.

Međutim, vojvoda od Jorka odbija da se preseli iz svoje raskošne kraljevske lože s 30 spavaćih soba u seni dvorca Vindsor, uprkos tome što kralj insistira na proračunskim rezovima za kraljevske finansije, zbog čega Endrju (63) ne bi mogao da plati održavanje vile.

Kralj Čarls
foto: Profimedia

Nakon što su se preselili u SAD 2020, Hari i supruga Megan rekli su da će Frogmor Kotidž ostati njihova baza kada posete Veliku Britaniju.

Portparol je objavio da je te godine par otplatio 2,4 miliona funti novca poreznih obveznika koji je iskorišćen za renoviranje kuće dok su bili članovi kraljevske porodice.

Upućeni su "zaprepašteni" odlukom kralja da ih izbaci i sva očekivanja da će Megan i Hari prisustvovati krunisanju sada su se drastično promenila.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track