DA LI JE SRPSKA PESMA BOLJA OD HRVATSKE? Mediji iz regiona pišu o Luku Bleku: Pevač privukao njihovu pažnju, a ovo kažu o njemu!
Foto: Nemanja Nikolić

svi su pisali o njemu

DA LI JE SRPSKA PESMA BOLJA OD HRVATSKE? Mediji iz regiona pišu o Luku Bleku: Pevač privukao njihovu pažnju, a ovo kažu o njemu!

Pop kultura -

Sinoć je održano finale takmičenja "Pesma za Evroviziju", a pobedu na ovom takmičenju odneo je Luk Blek.

Njegovi fanovi bili su oduševljeni pobedom, a mnogi veruju da će baš Luk Srbiji doneti visok plasman. Ovo verovanje potvrđuje i činjenica da je Luk za jedan dan poprilično skočio na kladionicama, te da se sada nalazi na 7. mestu.

Luk Blek
foto: Printscreen RTS

Luk je pažnju privuako i medijima iz regionam, a mnogi od njih su i pisali o njemu i dok su neki samo preneli informaciju da će baš Blek da nas predstavlja na Evroviziju, drugi su postavili nekoliko značajnih pitanja.

Index.hr sprovodi i anketu: Je li srpska pesma za Eurosong bolja od „Mame ŠČ“.

Jutarnji list podseća da Luka već četiri godine živi u Londonu i jedini je muzičar iz Srbije koji je potpisao ugovor sa Universal Music Group. Do sada je objavio četiri EP-a. Konkurisao je i za najbolju pesmu Srbije 2016. godine sa singlom „Demoni”, ali je tada ipak pobedila Sanja Vučić.

Evrovizija 2023
foto: Nemanja Nikolić

I sarajevski portal Klix.ba piše da će „Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpulu predstavljati Luk Blek“.

Ovaj portal podseća da će Srbija imati priliku da nastupi „u prvoj polufinalnoj večeri zajedno s predstavnicima Hrvatske, Latvije, Irske, Norveške, Portugala, Malte, Švedske, Moldavije, Švicarske, Izraela, Nizozemske, Finske, Azerbejdžana i Češke, a koja će se održati 9. maja“.

Portal Slobodna Bosna u svom tekstu piše da „Let 3 nije jedino iznenađenje: Ovo je pobednička pesma koja će predstavljati Srbiju na Eurosongu“. Ovaj nezavisni portal ukazuje da je Luk Blek dobio 10 poena, „ali je zahvaljujući ostalim bodovima uspeo da se izbori za titulu predstavnika Srbije na Euroviziji“.

Evrovizija 2023
foto: Nemanja Nikolić

Dva polufinala Pesme Evrovizije održavaju se 9. i 11. maja, dok je veliko finale zakazano za 13. maj. Hrvatska i Srbija će se takmičiti u prvom polufinalu Pesme Evrovizije i jedna drugoj su veliki konkurenti.

(Kurir.rs/Danas)

Bonus video:

01:36

Zejna sa infuzije pravo na Pesmu za Evroviziju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track