ŠOK OBRT NAKON VELIKOG PONIŽENJA: Kralj se predomislio, pa ipak pozvao SINA I SNAJU, a Hari ima JEDAN USLOV da dođe na KRUNISANJE
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

UZBURKAVA SE

ŠOK OBRT NAKON VELIKOG PONIŽENJA: Kralj se predomislio, pa ipak pozvao SINA I SNAJU, a Hari ima JEDAN USLOV da dođe na KRUNISANJE

Pop kultura -

Zbog dugotrajno narušenih odnosa princa Harija s kraljevskom porodicom puno se nagađalo oko toga hoće li on i Megan uopšte biti pozvani na krunisanje kralja Čarlsa, koje će se održati u maju ove godine.

Nešto ranije procurilo je u javnost da će par definitivno biti pozvan na krunisanje, te da planeri navodno rade s pretpostavkom da će njih dvoje biti pozvani na istorijski događaj.

Megan Markl, princ Hari
foto: DW / Goff Photos / Profimedia

"Svakako će biti pozvani, a mi radimo na pretpostavci da će doći", rekao je izvor iz palate i dodao: "Bilo bi od pomoći ako bi došli ranije da ne bude totalni cirkus".

Sad je stigla i zvanična potvrda da su princ i njegova supruga dobili pozivnicu za ovaj veliki događaj. Potvrdio je to njihov portparol za The Sunday Times.

"Mogu da potvrdim da je vojvoda nedavno dobio pozivnicu putem mejla", rekao je portparol, ali nije otkrio hoće li Hari i Megan prihvatiti poziv.

kralj Čarls, Kamila Parker
foto: Dan Kitwood / PA Images / Profimedia

"Neposredna odluka o tome hoće li vojvoda i vojvotkinja prisustvovati krunisanju zasad ne može biti otkrivena", rekao je.

Izvori bliski paru ranije su otkrili da ih muči nekoliko problema. Harijev odnos s porodicom je trenutno na najnižoj tački dosad, a nezgodno im je i to što datum krunisanja pada baš na rođendan njihovog starijeg sina Arčija.

Osim toga, Hari i Megan su navodno postavili jedan uslov za svoj dolazak na krunisanje. Naime, Hari je navodno zatražio susret s kraljem Čarlsom i princem Vilijamom pre krunisanja kako bi raspravili probleme u svojim odnosima.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

"Hari je bio jako jasan i u tome se neće pokolebati. On ne misli da dođe ako bude osećao da će atmosfera biti onako toksična kao što je bila na kraljičinom platinastom jubileju", rekao je izvor za The Mirror.

"Rekao je da želi da se pomiri sa svojom porodicom i da je odluka na njima, ali zasad se ništa nije promenilo", dodaje izvor.

Dodatni problem mogla bi da stvori i nedavno otkrivena odluka kralja Čarlsa da odmetnuti par ukloni iz Frogmor Kotidža, rezidencije koju im je poklonila pokojna kraljica Elizabeta.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia

Prema navodima novinara Omida Skobija, jednog od autora knjige "Finding Freedom", Hariju i Megan je jednostavno rečeno da je Frogmor "potreban za nekog drugog".

"Ova vest je, kako mi izvori govore, Harija i Megan ostavila zapanjene, a najmanje dva druga člana kraljevske porodice zgroženima", rekao je.

Šuška se da se kralj na ovaj potez odlučio nakon što je saznao da je Hari "ocrnio" maćehu Kamilu.

Megan Markl
foto: Profimedia

Rečeno je da je Čarls smatrao da je njegov sin "prešao granicu".

Izvori su rekli da je kralj bio ogorčen nizom Harijevih optužbi poput njegove tvrdnje da je Kmila odgovorna za "curenje" priča u medije.

Vojvoda je takođe nazvao kraljicu suprugu "zlikovcem" u TV intervjuima promovišući svoje memoare "Spare".

kralj Čarls III, kralj Čarls
foto: Stephane De Sakutin / MirrorPix / Profimedia

Čarls je preduzeo odlučnu akciju odmah nakon što su mu pomoćnici prosledili dosije s nalazima koji otkrivaju detalje iz kontroverzne knjige.

Započeo je proces deložacije iz Frogmor Kotidža s pet spavaćih soba na imanju Vindsor 11. januara, dan nakon objavljivanja memoara.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track