LEGENDARNI GLUMAC ISPARIO I NISMO GA VIĐALI DECENIJAMA: Ima 93 godine i OSKARA, a evo kako sada IZGLEDA i čime se bavi! (FOTO)
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

faca

LEGENDARNI GLUMAC ISPARIO I NISMO GA VIĐALI DECENIJAMA: Ima 93 godine i OSKARA, a evo kako sada IZGLEDA i čime se bavi! (FOTO)

Pop kultura -

Kada se priča o dobrim genima, za to pravi primer može da bude holivudski glumac Džin Hekman (93) koji je dokazao da je još uvek u vrhunskoj formi.

U nedelju je na svom ranču u Santa Feu u Novom Meksiku uhvaćen kako obavlja poslove u dvorištu.

Džin Hekman
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zvezda filma "Unforgiven"je u januaru proslavio svoj 93. rođendan. Dan pre, dvostruki dobitnik Oskara primećen je kako naručuje hranu iz auta lokalnog restorana brze hrane.

Hekman je pojeo sendvič sa piletinom na parkiralištu pre nego je natočio gorivo na obližnjoj benzinskoj pumpi

Bilo je to retko pojavljivanje povučene i penzionisane zvezde koja je poslednji put viđena na malim ekranima u komediji "Dobrodošli u Muzport" iz 2004. godine.

Džin Hekman
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Osim toga, Džin Hekman se pojavljuje u klasicima kao što su "Francuska veza", "Prisluškivanje", "Superman", "Momci iz Indijane" i "The Royal Tenenbaums". Otac troje djece, koji decenijama živi u Novom Meksiku sa svojom suprugom Betsi Arakavom, dugo je izbegavao svetla Hollivuda, a suzdržava se i od davanja intervjua.

Krajem 2021. Hekman je dao svoj prvi intervju za The Post u deset godina, a govorio je o svojoj šarenoj karijeri pogodaka i promašaja.

Progovorio je o 50. godina filma "Francuske veze", hit filmu iz 1972. za koji je osvojio prvog Oskara za najboljeg glumca.

Džin Hekman
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Film mi je zasigurno pomogao u mojoj karijeri i zahvalan sam na tome - rekao je glumac.

Otkrio je i kako nije ljubitelj gledanja vlastitih filmova te da klasičnu kriminalističku priču nije video još od 1971. godine.

- Nisam pogledao film od prve projekcije u mračnoj, malenoj prostoriji u postprodukcijskoj firmi pre 50 godina - rekao je za The Post.

Hackman je pre živeo u otmenom Montesitu u Kaliforniji, a sada živi u Santa Feu još od 1980-ih godina. Poznati glumac je ujedno i arhitekta i dizajner koji je pomogao u stvaranju više od 10 domova, uključujući dvorac u Novom Meksiku koji je predstavljen u časopisu "Architectural Digest".

Džin Hekman
foto: Profimedia

Otkako se povukao iz Holivuda, počeo je da se bavi i pisanjem romana, a najpoznatiji je policijski triler "Potera" iz 2013. godine.

Hekman je takođe strastveni biciklista, a 2012. godine ga je udario kamion dok je vozio bicikl na Floridi. Helikopterom je prebačen u bolnicu i potpuno se oporavio.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

00:36

NAUČIO SAM DA ŽIVIM SA 50 DINARA! Glumac Ljubomir Bandović brutalno iskren u Sceniranju večeras od 20 časova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track