DA SAM MUŠKARAC KOJI SEDI HVATAJUĆI SE ZA MEĐUNOŽJE BILA BIH ROK ZVEZDA: Ove slavne dame su odgovorile na seksističke opaske
Foto: Profimedia

odvažne

DA SAM MUŠKARAC KOJI SEDI HVATAJUĆI SE ZA MEĐUNOŽJE BILA BIH ROK ZVEZDA: Ove slavne dame su odgovorile na seksističke opaske

Pop kultura -

U poslednje vreme smo svedoci velikog broja seksističkih uvreda na račun izgleda žena koje se često pojavljuju ne samo u svakodnevnom životu, već se i često plasiraju u medijima.

Seksizam je diskriminacija ili vređanje na osnovu pola i, gle čuda, najčešće je usmeren na žene.

Sa seksističkim komentarima žene se suočavaju gotovo svakodnevno, a po jednom istraživanju koje je objavio portal NPR, 81% žena prijavilo je seksualno uznemiravanje, a kako su navele, verbalno uznemiravanje je najčešće, piše Index.hr.

Ovakav pristup nije zaobišao ni poznate dame, koje se često nalaze na tapetu zbog svog izgleda i susreću sa raznim seksističkim temama. Međutim, neke su odlučile da daju žestok udarac i uzvrate na ovakve komenatare, a mi vam u nastavku predstavljamo 10 odgovora koji su zatresli javnost i ućutkale mnoge.

Rijana

Rijana
foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Na promociji njenog parfema 2014. godine, Rijanu su pitali da li "traži novog dečka", a pevačica je odgovorila da uopšte ne traži muškarca i da bi to bar trebalo da bude jasno za početak.

Tejlor Svift

Na dodeli Gremi nagrada 2015, jedan reporter tokom prenosa je sugerisao da bi Tejlor Svift mogla da pored nagrede odvede i muškarca kod sebe na kraju večeri.

- Možda nagrada nije jedina stvar koju ćete večeras poneti kući, mislim, ovde ima mnogo muškaraca.

Tejlor Svift, MTV nagrade 2022, MTV EMA 2022
foto: Profimedia

Pevačica je oštro odgovorila na ovu opasku.

- Nisam došla ovde da tražim muškarce i ne planiram da jednog vodim kući. Došla sam da se družim sa prijateljima i onda idem kući svojim mačkama - poručila je Sviftova.

Skarlet Johanson

U intervjuu za Ektra, reporter Džeri Penakoli pitao je glumicu da li je nosila donji veš na snimanju, kada je oživela lik Crne udovice, na šta je ona burno reagovala.

Skarlet Johanson
foto: EPA

- Ovo je peti put da me neko to pita. Šta se dešava? Od kada je postalo normalno da me na intervjuima pitaju za donji veš? - odgovorila je glumica.

Helen Miren

U veoma seksističkom intervjuu, novinar Majkl Parkinson je upitao Helen Miren:

- Da li osećate da vas vaša figura, vaši fizički atributi o kojima ljudi uvek pričaju, ometaju u ambiciji da postanete uspešna glumica?

Helen Miren
foto: Profimedia

Miren je nakon ovakvog pitanja, dala odgovor kojim ga je ućutkala.

- Uspešna i ozbiljna glumica... Mislite da ozbiljne glumice ne mogu da imaju velike grudi?

Lejdi Gaga

Početkom 2000-ih, pop ikonu je novinar upitao da li je zabrinuta zbog činjenice da niko neće brinuti o njenoj muzici koliko o njenom izgledu, na šta mu je ona odgovorila.

- Nikako. Imam tri pesme broj jedan i prodala sam skoro četiri miliona albuma širom sveta.

Lejdi Gaga, Zlatni Globus
foto: Profimedia

Novinar je potom pitao Gagu šta je bilo najveće uzbuđenje u njenoj dosadašnjoj karijeri, nesvesni da još nije završila sa njom.

- Zajednica homoseksualaca zato što ih toliko volim. Zato što mi ne postavljaju takva pitanja. Zato što vole seksualne, snažne žene koje govore šta misle - izjavila je Lejdi Gaga i dodala.

- Vidite, da sam ja muškarac i da sedim ovde sa cigaretom u ruci, hvatajući se za međunožje i pričajući o tome kako pravim muziku jer volim brze automobile i devojke, zvali biste me rok zvezdom. Ali kada pričam o mojoj muzici i spotovima, kao žena koja pravi pop muziku, ti me osuđuješ i ja ti smetam. Ja sam samo rok zvezda - rekla je pevačica.

Ariana Grande

Džastin Kredibl i Erik D-Luks intervjuisali su Arianu Grande 2016. godine za radio Pover 106 i pitali je šta bi odabrala ako bi morala da bira između šminke i svog mobilnog telefona.

Ariana Grande
foto: Profimedia

- Šalite se? Da li muškarci zaista misle da su to najvažnije stvari za žene? Treba da se malo edukujete o ravnopravnosti - odgovorila im je pevačica i glumica.

Simon Bajls

Čuvenu gimnastičarku Simon Bajls voditeljka je u Američkom plesu sa zvezdama opomenila da se nije osmehnula tokom dobijanja poena. Simon je tada odgovorila:

Simon Bajls
foto: Profimedia

- Osmeh nikome nije osvojio zlatne medalje.

En Hatavej

Novinar Ekstra Džeri Penakoli, koji je radio skandalozni intervju sa Skarlet Johanson u kome je ispitivao o njenom donjem vešu, pitao je En Hatavej u kako joj kostim mačke koji je nosila u "The Dark Knight Rises".

- Nije tako udobno kao trenerka, ali je bilo u redu - rekla mu je. Nakon toga počela su pitanja koja se tiču režima vežbanja i treninga pre snimanja filma, na šta je Hatavej rekla.

En Hatavej, Bulevar Slavnih, zvezda
foto: Profimedia

- Da li ti to pokušavaš da smršaš? Šta je, čoveče, izgledaš sjajno. Šta hoćeš, nosio bi i ti mačka kostim?

Kira Najtli

Na dodeli Holivudskih filmskih nagrada, Kiru Najtli je novinar upitao kako usklađuje posao i privatni život.

Kira Najtli
foto: Profimedia

- Da li planirate da postavite isto pitanje svim muškarcima ovde večeras? - odgovorila mu je glumica.

Dženifer Garner

Glumica je jednom održala govor u kome je otkrila.

- Neko me je pitao kako usklađuješ posao i porodicu. Ben Aflek je rekao da ga tog dana niko nije pitao takvo pitanje.

Dženifer Garner, Ben Aflek
foto: Profimedia

U stvari, niko ga to nikada nije pitao. Ni jednom. A imamo istu porodicu. Nije li vreme da se promeni narativ? - rekla je tada Dženifer Garner.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:04

HOLIVUD IZGUBIO OMILJENU BUCKU! Rebel smršala čak 45 KG, pa otkrila CAKE kako se skida SALO! Evo šta radi kad joj se JEDE SLATKO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track