OVE SRPKINJE SU OSVOJILE HOLIVUD, A NIKAD NISTE ČULI ZA NJIH: Ani je Seka Sablić rođaka, a Ivana se udala za MILIJARDERA
Foto: Dee Cercone / Everett / Profimedia, Presley Ann / Getty images / Profimedia, Jesse Grant / Getty images / Profimedia, imageSPACE / ddp USA / Profimedia, Dave Allocca / Shutterstock Editorial / Profimedia, Instagram/sleepinthegardn

USPEŠNE

OVE SRPKINJE SU OSVOJILE HOLIVUD, A NIKAD NISTE ČULI ZA NJIH: Ani je Seka Sablić rođaka, a Ivana se udala za MILIJARDERA

Pop kultura -

Kada su u pitanju Srbi u Holivudu, svima su gotovo uvek prve asocijacije na ista imena.

Međutim, ako izuzmemo već dobro poznata imena s ovog podneblja koja su prepoznatljiva u Holivudu, tamo ima još nekoliko i te kako uspešnih žena srpskog porekla. Ove glumice su kod nas relativno nepoznate. Možda ste ih gledali u omiljenim serijama i filmovima, a da niste ni znali da potiču s ovih prostora.

Milena Gović

Milena Gović, Kris Not
foto: in deal head 338 x 500px IMMEDIATELY Remaining orders to reach limit: 2157

Glumica, pevačica, plesačica koju ste mogli da zapamtite po ulozi detektivke Nine Kasidi u seriji „Zakon i Red“. Otac joj je bio Srbin, a majka ima škotsko- britansko poreklo. Osim serija igrala je i u filmovima „Bad Behavior“, „In Love“, „A Novel Romance“. Udata je za Dejvida Kornua – pisca, kompozitora i filmskog producenta.

Trojan Belisario

Trojan Belisario, Patrik Adams
foto: Profimedia

Američka glumica, najpoznatija po ulozi Spenser Hastings u TV seriji "Pretty Little Liars", takođe ima srpsko poreklo. Njen otac Donald je tvorac serija „Magnum, P.I.“, „Quantum Leap“ i „NCIS“ i pola je Srbin, a pola Italijan. Trojan je otkrila da je dok je bila mlađa imala dosta problema u srednjoj školi što je rezultiralo poremećajima u ishrani i samopovređivanjem.

Ivana Božilović

Ivana Božilović
foto: Profimedia

Ivana Božilović rođena je u Beogradu 28. septembra 1977. Ipak, ona za život u Srbiji skoro da ne zna jer je u ranom detinjstvu s roditeljima otišla u Čikago. Tamo je polako pronalazila svoje mesto pod suncem, pa je počela da se bavi modom i glumom, a radila je i kao voditeljka. Pojavila se, između ostalog, u ostvarenjima "Sto devojaka", "Čarlijevi anđeli", "Van Vajlder". Onda je Ivana upoznala čuvenog milionera i naslednika Endrua Fajerstona, praunuka osnivača kompanije za proizvodnju guma Fajerston. Ivana je godinu dana posle venčanja, u martu 2009, rodila sina, kome su dali ime Adam Bruks, potom je dobila ćerku Anju Jasminu, a onda i drugog sina Šejna.

Adrijen Janić

Otac joj je Srbin, a majka Meksikanka. Radila je kao voditeljka na kanalima TLC i E! Dugo je radila kao model, a onda je dobila uloge u serijama "House", "Complete Savages", "Angel". Pojavila se i u psihološkom trileru "Marrow“, kao i u naučno-fantastičnoj sagi „Choker“. Udata je i ima sina.

U jednom intervjuu su je pitali kakvo joj je detinjstvo bilo, s obzirom na to da joj je otac s ovih prostora, a majka je Meksikanka.

„Moj tata je imao dezert koji se zove palačinkas koji je sam pravio. Nije morala da bude nikakva specijalna prilika. To je u stvari jugoslovenski crepe. Tako je dobro! Sada to isto pravi mom sinu. Tako je slatko kada Djus zamoli dedu da mu napravi papaTINKas! Tradicija se prenosi“, ispričala je.

Ana Aleksander

Ana je igrala košarku u „Partizanu“ kada su je u 12. godini primetili i rekli joj da bi mogla da radi kao model. Ubrzo se pojavila u nekoliko domaćih reklama, a prvu ulogu je imala u filmu Radoša Bajića „Sekula se opet ženi“. Tada je imala 13, a već sa 16 godina je upisala FDU. Seka Sablić joj je rođaka. Njena porodica je usled rata rešila da se preseli i da potraži bolji život. Tako se Ana, čije pravo ime je Ana Katarina Stojanović, u 17. godini seli u Južnu Afriku. U Los Anđeles je stigla 2003. Posle značajnih rola u serijama "CSI Miami", "CSI New York" i "Dva i po muškarca", gostovala je u veoma popularnoj američkoj seriji "The Exes".

Pažnju domaće javnosti Ana je dobila nakon svog učešća u seriji "Chemistry", u kojima je imala vrele golišave scene. Bila je u braku sa uspešnim plastičnim hirurgom Randalom Hejvortom. Kako je sama rekla, korisne životne savete joj je davao Al Paćino, a bila je bliska i sa Demi Mur i Eštonom Kučerom.

(Kurir.rs/ Zadrovoljna.rs)

Bonus video:

02:02

SRPKINJA IZ BORA VICEŠAMPIONKA EVROPE U TENISU: Staša ima teško oštećen sluh, a ne prestaje da niže svetske uspehe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track