KAO DEČAK OBLAČIO HALJINE: Danas je BRADATA DIVA koja je šokirala svet, a zbog PRETNJI bivšeg morala da objavi svoju dijagnozu
Foto: Richard Milnes / Shutterstock Editorial / Profimedia

PROMENILA ISTORIJU

KAO DEČAK OBLAČIO HALJINE: Danas je BRADATA DIVA koja je šokirala svet, a zbog PRETNJI bivšeg morala da objavi svoju dijagnozu

Pop kultura -

Austrijanac Tomas Tom Neuvirt proslavio se kao Končita Vurst nakon što je šokirao sve svojim nastupom i pobedom na Evroviziji 2014. godine, zahvaljujući čemu je zaradio nadimak bradata diva.

Končita Vurst
foto: Gerald Matzka / AFP / Profimedia

Tada 25-godišnja umetnica Končita postala je jedna od najvećih zvezda Eurosonga, ali i najuspešnijih jer je s pesmom "Rise Like A Phoenix" postala pobednica s najviše osvojenih bodova u istoriji takmičenja, odmah nakon grupe Abba, koja je trijumfovala davne 1974. godine. Na sceni se tada pojavila u uskoj zlatnoj haljini, duge tamne kose i guste brade, koja joj je prekrivala lice, a mnogi su je upoređivali s Izraelkom Danom International, koja je na Eurosongu upisala pobedu 1998. godine kao prva transrodna pobednica tog muzičkog takmičenja.

Končita Vurst
foto: IMC / SOLARPIX / Profimedia

Končita je ovih dana snimljena u javnosti nakon dužeg vremena, i to na premijeri mjuzikla "Romeo i Julija: Ljubav je sve" u Berlinu. Za tu prigodu je odabrala pripijenu crnu haljinu s golim ramenima i poluprovidnim donjim delom, a pokazala je i da se danas ne odriče svog zaštitnog znaka - guste crne brade na licu. Jedina promena na njoj je nešto kraća kosa.

Končita Vurst
foto: IMC / SOLARPIX / Profimedia

Končita je muzikom počela da se bavi još dok je nosila ime Tomas Neuvirt, i to u bendu Jetzt Anders, i već je u detinjstvu pokazivala prve znakove ponašanja poput devojčica. Nosila je haljine, ali samo u sigurnosti svog doma jer se tako odevena nije usuđivala da se pojavljuje u javnosti. Ipak, postoje fotografije iz tog doba na kojima pozira kao tinejdžer u šarenim haljinama i suknjama i neizostavnim cipelama s visokim potpeticama. Zbog svega toga postala je žrtva diskriminacije i zlostavljanja, ali odlučila je da se hrabro bori protiv mržnje.

Končita Vurst
foto: Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia

I nakon svih ovih godina svi je znaju kao ženu s bradom koja je šokirala svakim svojim pojavljivanjem, a pre četiri godine je na svom profilu na Instagramu objavila vest da je zaražena virusom HIV-a i da je bila prisiljena da izađe s tom informacijom zbog pretnji bivšeg dečka.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

03:35

NASTUP JE UKRADEN, A PESMA JE RITUAL KLANJANJA LUCIFERU! Pevačica osudila Luku Bleka, a onda upozorila na to ŠTA RADI NAŠOJ DECI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track