PRINC HARI NA SUDU U LONDONU POSLE OZBILJNIH OPTUŽBI: Tvrdi da su ga PRISLUŠKIVALI I UHODILI na uznemirujuće načine (FOTO)
Foto: Paul Edwards / News Licensing / Profimedia

TUŽIO MEDIJE

PRINC HARI NA SUDU U LONDONU POSLE OZBILJNIH OPTUŽBI: Tvrdi da su ga PRISLUŠKIVALI I UHODILI na uznemirujuće načine (FOTO)

Pop kultura -

Princ Hari podneo je tužbu protiv "Associated Newspapers-a", zajedno s drugim poznatim osobama, uključujući pevača Eltona Džona i njegovog supruga i redatelja Dejvida Furniša i glumice Elizabet Harli i Sejdi Frost.

Prvi dan pripremnog ročišta održava se danas, ali se ne očekuje da će iko od tužitelja govoriti. Njih sedmoro pokrenulo je postupak prošle godine, ali pravna ograničenja koja je tražila novinska grupacija znače da konkretni detalji njihovih navoda dosad nisu objavljeni.

princ Hari
foto: Tayfun Salci/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prema izjavi koju su u oktobru objavili advokati Sejdi i Harija, slučaj protiv "Associated Newspapers-a" uključuje optužbe za prisluškivanje telefonskih poziva, automobila i domova, te plaćanje policiji za osetljive informacije.

"Associated Newspapers", izdavač "Daily Mail-a", "The Mail on Sunday" i "Mail Online-a", rekao je da u potpunosti i nedvosmisleno poriče optužbe i traže da se slučaj odbaci.

Medijski progoni bili su jedan od razloga zbog kojih su se Hari i njegova supruga Megan, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, povukli s kraljevskih dužnosti i preselili u Kaliforniju kako bi stvorili nove živote i karijere, a žestoko su napali novinare u svojoj nedavnoj šestodelnoj Netflixovoj dokumentarnoj seriji i u Harijevim memoarima "Spare".

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track