TRIJUMF "TARTIFA", NAGRAĐENI IGOR VUK TORBICA I HANA SELIMOVIĆ: Glumac iz Niša zbog Ćurna u SUZAMA, sreća i tuga nakon odluke
Foto: Damir Dervišagić

Završeni 49. Dani komedije

TRIJUMF "TARTIFA", NAGRAĐENI IGOR VUK TORBICA I HANA SELIMOVIĆ: Glumac iz Niša zbog Ćurna u SUZAMA, sreća i tuga nakon odluke

Kultura -

Predstava "Tartif" Narodnog pozorišta Sombor, u koprodukciji sa SNP Novi Sad, osvojila je priznanje "Mija Aleksić" za najbolju predstavu na 49. Danima komedije u Jagodini, saopštio je žiri festivala.

Tartif
foto: Aleksandar Ramadanović

Za najbolju režiju za isti komad nagrađen je Igor Vuk Torbica, kao i za epizodu Danica Grubački za ulogu Marijane.

Mladen Andrejević, Sitnice koje život znače
foto: Dejan Todorović

Glumačke nagrade i "Ćurani" otišli su Mladenu Andrejeviću za ulogu Čezarea u predstavi "Sitnice koje život znače" Lorenca Maronea Narodnog pozorišta u Beogradu, Hana Selimović za Virdžiniju u drami "Čista kuća" Sare Rul Ateljea 212 i Urošu Milojeviću za rolu Džerija u mjuziklu "Neki to vole vruće" Narodnog pozorišta Niš.

Uroš Milojević
foto: Privatna Arhiva

- Oduvek sam maštao o tome da dobijem nagradu za ostvarenje u komediji. Komedija je lek i za vas, publiko, a verujte mi, mnogo više za mene koji je igram. Mnogo se radujem sada i mnogo plačem. Hvala svim kolegama iz naše predstave. Hvala reditelju. Hvala tebi, tata, koji si me vodio u pozorište, znam da sve ovo vidiš - napisao je na društvenim mrežama povodom priznanja mladi glumac Uroš Milojević, koji je glumu završio u Prištini.

Uroš Milojević, Neki to vole vruće
foto: ATA images

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Jelena Trkulja za ulogu Helen Habard u predstavi "Ubistvo u Orijent ekspresu", a za najboljeg mladog glumca nagrađen je Stevan Vuković za ulogu Stefana u predstavi "Bladi mun" Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice.

Nagrada "Miodrag Petrović Čkalja" i statueta "Jovanča Micić" za najsmešniju predstavu po oceni publike dodeljena je predstavi "Neki to vole vruće" u izvođenju Narodnog pozorišta Niš i režiji Aleksandra Marinkovića. "Ćuran" za životno delo dodeljen je posthumno Milanu Gutoviću.

Milan Gutović
foto: Jugoslovensko dramsko pozorište

Žiri 49. festivala Dani komedije radio je u sastavu Željko Jovanović, dramaturg i pozorišni kritičar, Borka Golubović Trebješanin, novinarka Politike, i dramski umetnik Dragan Petrović Pele. Selektor je bio reditelj Nebojša Bradić.

U čast nagrađenih izvedena je predstava "Terapija" Kristofera Duranga, u adaptaciji i režiji Olivere Đorđević i u produkciji Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:35

BIKOVIĆ PRELAZI U BOKSERE? Navukao rukavice, pa STAO rame uz rame sa profesionalcima! OVO je RAZLOG! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja