BIO SAM IDIOT, JEO SAM ŠTA SAM HTEO: Tom Henks zbog svog NEMARA godinama muči muku sa OVOM BOLEŠĆU
Tom Henks, Foto: Profimedia

PODELIO ISKUSTVO

BIO SAM IDIOT, JEO SAM ŠTA SAM HTEO: Tom Henks zbog svog NEMARA godinama muči muku sa OVOM BOLEŠĆU

Pop kultura -

Slavni holivudski glumac Tom Henks (66), već godinama se bori sa dijabetesom tipa 2. Jednom prilikom je otkrio da se već dugo vremena bori sa visokim nivoom šećera u krvi, a naveo je da je tome doprineo njegov stil života i genetika.

Tom Henks
foto: Profimedia

"Delom je to zbog mojih gena, a delom zbog užasnog načina života koji sam vodio. Jeo sam sve što sam hteo. Otišao sam kod doktora i on mi je rekao: 'Znaš onaj visoki šećer s kojim se boriš od 36. godine? E, pa dobio si dijabetes tip 2'", izjavio je u jednom ranijem intervjuu.

Tom Henks
foto: Profimedia

Hanks je rekao da je bio "potpuni idiot" kada je u pitanju odnos prema hrani. "Ja sam deo lenje američke generacije. Bio sam težak. Gledali ste me u filmovima, znate kako sam izgledao. Bio sam totalni idiot. Mislio sam da to mogu izbeći uklanjanjem peciva iz čizburgera", priznao je holivudski glumac.

Tom Henks, Terminal
foto: Profimedia

Danas pokušava da vodi zdrav život. "To može biti bilo šta; traka za trčanje, šetnja ili planinarenje sa psom, ali mora trajati jedan sat svaki dan", istaknuo je glumac i opisao kako su mu doktori rekli da neće morati da uzima insulin ako se bude zdravo hranio.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

01:00

Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track