ISPLIVAO SNIMAK HARIJEVOG NEPRIJATNOG SUSRETA ISPRED SUDA: Evo kako je princ reagovao u NEPREDVIĐENOJ SITUACIJI! (VIDEO)
Foto: Mario Pietrangeli / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

DIREKTAN SUDAR

ISPLIVAO SNIMAK HARIJEVOG NEPRIJATNOG SUSRETA ISPRED SUDA: Evo kako je princ reagovao u NEPREDVIĐENOJ SITUACIJI! (VIDEO)

Pop kultura -

Princ Hari stigao je u London kako bi prisustvovao ročištu protiv izdavača novina Daily Mail protiv kojeg je podigao tužbu, a ispred suda dočekali su ga brojni novinari i fotoreporteri, a s jednim od njih imao je i pomalo neprijatan susret.

Društvenim mrežama se proširio snimak na kome se Hari slučajno u prolazu sudario s jednim fotografom koji mu se našao na putu, a fotografije tog trenutka pokazuju i koliko ga je to iznenadilo i zbunilo.

"Zašto se desničarski mediji čine tako pokvarenim, ne samo u Americi, već i u drugim zemljama? Princ Hari upravo je viđen kako ulazi u londonski Visoki sud kako bi svedočio o desničarskom tabloidu Daily Mail-u i njihovom navodnom prisluškivanju telefona i teškim povredama privatnosti. Britanski mediji verovatno neće previše propratiti slučaj jer je Daily Mail zahtevao ograničenja izveštavanja. No, dolazak princa Harija garantuje da će stvar privući globalnu pažnju. Desni mediji puni su laži, prevara i korupcije. Nastavimo da ih držamo odgovornima", napisao je pisac i preduzetnik Brajan Krasenstajn, koji je na Tviteru objavio pomenuti snimak.

Hari je podneo tužbu protiv izdavačke kuće Associated Newspapers zajedno s drugim poznatim osobama, uključujući pevača Eltona Džona i njegovog supruga i reditelja Dejvida Furniša i glumica Elizabet Harli i Sejdi Frost.

princ Hari
foto: Tayfun Salci/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njih sedmoro pokrenulo je postupak prošle godine, ali pravna ograničenja koja je tražila novinska grupacija znače da konkretni detalji njihovih navoda dosad nisu bili objavljeni. Prema izjavi koju su u oktobru objavili advokati Sejdi i Harija, slučaj protiv Associated Newspapers-a uključuje optužbe za prisluškivanje telefonskih poziva, automobila i domova, te plaćanje policiji za osetljive informacije.

Associated Newspapers, izdavač Daily Mail-a, The Mail on Sunday i Mail Online-a, rekao je da u potpunosti i nedvosmisleno poriče optužbe i traže da se slučaj odbaci.

Medijski progoni bili su jedan od razloga zbog kojih su se Hari i njegova supruga Megan Markl povukli s kraljevskih dužnosti i preselili u Kaliforniju kako bi stvorili nove živote i karijere, a žestoko su napali novinare u svojoj nedavnoj šestodelnoj Netfliksovoj dokumentarnoj seriji i u Harijevim memoarima "Spare".

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track