IZGOVORIO JEDNU REČENICU U FILMU I ZARADIO POLA MILIONA DOLARA: Slavnog glumca SVI OBOŽAVAJU, a ovo je TAJNA njegovog uspeha
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

IZGOVORIO JEDNU REČENICU U FILMU I ZARADIO POLA MILIONA DOLARA: Slavnog glumca SVI OBOŽAVAJU, a ovo je TAJNA njegovog uspeha

Pop kultura -

Dugoiščekivani nastavak Džona Vika stigao je u bioskope i oduševio kritiku, ali i publiku, a sada je izašao zanimljiv podatak o kojem fanovi pričaju. Naime, iako film traje gotovo tri sata, tačnije 2 sata i 49 minuta, Kijanu Rivs u celom filmu izgovara samo 380 reči.

Džon Vik, Kijanu Rivs
foto: Profimedia

Glumac je samostalno odlučio da izreže otprilike pola dijaloga napisanog za njegov lik u originalnom scenariju.

Reditelj filma je istaknuo scenu u kojoj Džon Vik raspravlja o dvoboju sa negativcem Markizom de Gramontom.

Rivs je odlučio da izreže 50 posto dijaloga iz scene kako bi je sveo na što manje reči, poput "pištolji" i "bez milosti".

Džon Vik, Kijanu Rivs
foto: Profimedia

“Umesto rečitih monologa glumac je želeo govorom tela da prenese značenje i mikroekspresijom lica. On je misteriozan, a misteriaj dopušta publici da popuni praznine,“ rekao je reditelj.

Kijanu Rivs
foto: Printscreen

Jedan od scenarista filma, Majkl Finč, dodao je koliko je zapravo šokantno videti koliko je neko posvećen ćutanju kao što je Kijanu.

Zanimljivo, u prvom nastavku filma, koji je bio puno kraći u trajanju od 101 minute, Rivs je izgovorio ukupno 484 reči, dok je u četvrtom nastavku odlučio još manje pričati.

Inače, njegov najduži niz neprekinutog govora u filmu je rečenica: "Ti i ja smo davno ostavili dobar život iza sebe, prijatelju", a samo za tu rečenicu navodno je dobio 552.622 dolara.

Iako je izgovorio malo reči, Rivs je navodno zaradio 15 miliona dolara za snimanje novog Džona Vika, što znači da je za svaku izgovorenu reč bio plaćen 39.473 dolara.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

05:43

ZATVARALI SU ME U SOBU, A JA SAM BEŽAO KROZ PROZOR! Glumac se dotakao mlađih dana: Nastavnici su me ČUPALI ZA UŠI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track