ŠTA SE DESILO S BLISKOM PRIJATELJICOM MEGAN MARKL? Bile su nerazdvojne, a onda ju je ZBOG JEDNE STVARI izbacila iz života
Foto: Splash News / Splash / Profimedia

TOTALNO SE UDALJILE

ŠTA SE DESILO S BLISKOM PRIJATELJICOM MEGAN MARKL? Bile su nerazdvojne, a onda ju je ZBOG JEDNE STVARI izbacila iz života

Pop kultura -

Vojvotkinja Megan Markl i modna stilistkinja Džesika Malroni nekad su bile toliko bliske prijateljice da su bile praktično nerazdvojne, ali sada je situacija potpuno drugačija.

Nekadašnja zvezda serije "Suits" i kanadska modna stilistkinja sprijateljile su se na snimanju u Torontu, Džesika je pomogla i u odabiru venčanice za Meganin lik Rejčel, koji je tumačila i koji ju je zapravo proslavio. Zajedno su putovale svetom, boravile jedna kod druge, a sve troje Džesikine dece imalo je važne uloge na Meganinom venčanju s princem Harijem 2018. godine, gde su se našli u ulogama malenih devera i deveruša.

Međutim, problemi u njihovom prijateljstvu počeli su da se pokazuju ​​kada je Džesika uvukla Megan u kontroverznu situaciju i sada se čini da zapravo uopšte nisu bliske. Prijateljstvo je krenulo nizbrdo 2020. godine, kada je Džesiku javno prozvala blogerka Saša Ekster zbog rasizma, tvrdeći da se ona uvredila na njen poziv blogerima da progovore o podršci pokretu Black Lives Matter.

Zvezda društvenih mreža i bivša sportistkinja, koja sada vodi veb stranicu SoSasha, tvrdila je da joj je Džesika tada poslala poruku u kojoj je pretila da će joj uništiti karijeru.

Megan Markl, princ Hari
foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Ono što se zatim dogodilo bio je niz vrlo problematičnog ponašanja i nestašluka koji su na kraju rezultirali time da mi je poslala pismenu pretnju", objavila je tada Saša na svom profilu na Instagramu.

"Od srca želim da kažem da je svaka reč mog izvinjenja Saši tokom poslednje dve nedelje privatno, a opet i javno, istinita. Kao što sam vam rekla privatno, proživela sam vrlo lično iskustvo sa svojom najbližim prijateljicom u kojem je nadmetanje bilo u prvom planu. Bilo je vrlo poučno i puno sam naučila iz toga. Obećavam da ću nastaviti da učim i slušam kako iskoristiti svoju privilegiju da uzdignem i podržim afroameričke glasove", deo je Džesikinog izvinjenja, u kom je dala naslutiti da ima problema s Megan.

Džesikina karijera je počela da se urušava jer je bila otpuštena iz svih emisija na kojima je radila, a saradnju s njom prekinula je i kanadska robna kuća Hudson's Bay, u kojoj je radila na mestu stručnjaka za modu i venčanja.

Kasnije je izvor rekao za US Weekly da je njeno prijateljstvo s vojvotkinjom na tankom ledu upravo zbog izvinjenja koje je uputila Saši.

"Megan nije mogla da pređe preko toga što je Džesika spomenula svoj odnos s njom, komentarišući svoju najbližu prijateljicu u prepisci sa Sašom", dodao je njima blizak izvor u junu 2020. godine.

Megan Markl, princ Hari
foto: Printscreen/Netfliks

Izvor je za Page Six rekao i da je Megan već počela da se distancira od stilistkinje jer je nije impresioniralo to što Džesika koristi njihovo prijateljstvo za podsticanje svoje karijere.

"Spor oko povlastica belaca stvarno je dao Megan izgovor koji je čekala da zauvek prekine prijateljstvo sa Džes. Ne znam koja je bila prekretnica, ali Džes je već neko vreme bila na njenoj distanci. Njihovo prijateljstvo definitivno nije ono što je bilo. I stvarno, kako možete da imate blisko prijateljstvo kada jedna osoba zapravo gradi na njemu karijeru?", dodao je izvor.

Međutim, Džesika je godinu dana kasnije podržala Megan nakon što je vojvotkinja bila optužena za maltretiranje bivših pomoćnika u palati.

"Ne znam da je iko ikada morao da se nosi s pritiskom, politikom i medijima kao ova žena. Uprkos svemu tome, nikada nisam videla da posustaje u dobroti, empatiji i ljubavi", napisala je tada uz njihovu zajedničku fotografiju koju je objavila nakon dugo vremena.

A kada je slavila svoj 41. rođendan u martu 2021. godine, podelila je fotografiju cveća koje je poslala Megan.

Mnogi su bili uvereni da su prijateljice doživele još jednu tešku situaciju u junu 2021. godine, kada je Džesika ponovo objavila citat o gubitku bliskih prijatelja u priči na svom Instagramu.

Megan Markl
foto: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Život se menja. Izgubiš ljubav. Izgubiš prijatelje. Izgubiš delove sebe za koje nisi ni zamišljao da će nestati. A onda se ti delovi vraćaju, da niste toga ni svesni. Ulazi nova ljubav. Dolaze bolji prijatelji. A vi jači i mudriji gledate u ogledalo", napisala je tada.

U maju iste godine Megan je bila izostavljena iz Džesikine objave na Instagramu koju je posvetila svojim najdražim i najboljim prijateljicama.

Džesika je od tada ćutala o svojoj vezi s Megan, ali prekinula je ćutanje podelivši na Instagramu fotografiju s kraljevskog venčanja. Stilistkinja je objavila crno-belu fotografiju sebe zajedno s glumicom Abigejl Spenser iz "Suitsa" i drugim gostima na svadbenom prijemu. Džesikina fotografija bila je ista ona koja je bila prikazana u Netfliksovom dokumentarcu o Hariju i Megan kada je par pričao o svom venčanju i uprkos njenoj nekad bliskoj povezanosti sa slavnim parom, ona se uopšte ne spominje u Harijevoj autobiografiji "Spare", što dovoljno govori o njihovom trenutnom odnosu.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track