BRAK IM SE RASPAO ZBOG NJENIH POROKA I OPSESIJA: Voleo je njenu ćerku kao SVOJU, a ona je uništila svoju lepotu, zdravlje i NJEGA
Foto: Profimedia

kakva priča

BRAK IM SE RASPAO ZBOG NJENIH POROKA I OPSESIJA: Voleo je njenu ćerku kao SVOJU, a ona je uništila svoju lepotu, zdravlje i NJEGA

Pop kultura -

Slavni glumci Melani Grifit (65) i Antonio Banderas (62) nekada su bili u braku, a sve je uništila njena zavisnost od operacija i alkohola.

Nema sumnje da su danas u sjajnim odnosima, a osim što se redovno viđaju zbog njihove zajedničke ćerke Stele (26), Antonio je posebno dobrodošao u Melaninom domu zbog njene ćerke Dakote (33) kojoj je uvek bio poput oca.

Inače, bili su u braku od 1996. do 2015. godine.

Melani Grifit
foto: Mr Plow / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Koliko su bliski, potvrdila je ona sama.

"Potičem iz porodice sa više brakova i imala sam veliku sreću. Dobila sam bonus tatu za kog sam vremenom shvatila da je zapravo jedan od najuticajnijih ljudi u mom životu", rekla je Dakota jednom prilikom.

Glumac je nekad jednu od najzanosnijih glumica, Melani Grifit upoznao na snimanju filma. Iskrice su odmah planule pa su veoma brzo uplovili u vezu.

U to vreme Grifit je već imala dvoje dece iz prethodnih veza. S bivšim suprugom, glumcem Donom Džonsonom (73) za kog se dva puta udavala dobila je ćerku Dakotu dok je sina Aleksandera (37) dobila s kolegom Stivenom Bauerom (66).

Dakota Džonson
foto: Printscreen

S bivšima je ostala u dobrim odnosima, Banderas se nikada nije osećao kao stranac u porodici. Kako je rekla sama Dakota, oni su videli koliko je voleo njihovu majku i vremenom su počeli da ga doživljavaju kao drugog oca pa su ga slatko zvali "Paponio" što je kombinacija riječi 'papi' ('tata') i 'Antonio'. Njihov očuh je doneo malo španske ludosti u njihov život, rekla je Dakota. Što je najvažnije, naučio je decu disciplini.

Njegova i Melanina popularnost bila je još jedna poteškoća koju je trebalo prebroditi. Njihov sin i najmlađa ćerka Stela nisu mogli da podnesu pažnju javnosti. Dakota je, s druge strane, bila drukčija. Brzo je prihvatila svoju poziciju da je uvek u centru pažnje. Antonio se divio mudrosti svoje poćerke.

Endru Lojd Veber, Antonio Banderas
foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Banderas je prvi uočio glumački talent kod mlade Dakote. Pozvao ju je 1999. da se pojavi u filmu "Crazy in Alabama" koji je sam režirao. Imala samo nekoliko rečenica, ali je bila toliko predana poslu da je zahtevala učitelja glume.

Dakota je istakla da je rad na istom setu s njenom majkom i očuhom bio neverovatno zabavan. Jedina stvar koja je uznemirila je to što je morala da brine o Steli koja je tada bila veoma mlada.

Inače, Dakota kaže da je snagu i dostojanstvo dobila od bake, a humor od majke. Naučila je poštovati druge od svog biološkog oca, ali sve veselo i zabavno u njoj kao da dolazi od njenog očuha. Zahvaljujući njemu, naučila je španski jezik i voli ples flamenko.

Štaviše, smatra svog očuha jednim od najvećih glumaca našeg vremena. To je shvatila tek kada je postala punoletna i počela ozbiljnije da se bavi glumom. A važna stvar kod Banderasa, prema Dakoti, jest da se on nikada ne umori od pokušaja da se poboljša.

Ali što je najvažnije, otkrio joj je magiju filmskog sveta. Antonio je jednom rekao za svoju poćerku: "Ona je moja ćerka, volim je. Nosio sam je na ramenima dok sam putovao po svetu."

Dakota Džonson
foto: Profimedia

On insistira na tome da je zove svojom ćerkom i ponosan je na njen uspeh kao da je njegova rođena ćerka. Kada je glumica postala poznata, Banderas je podelio svoje profesionalno mišljenje o njenom talentu. Izjavio je da je ona višestruka umetnica, samo joj je potrebna prilika da to pokaže.

Inače, zanimljivo je da razvod nije uticao na Banderasov odnos s decom. I dalje se često viđaju, izlaze zajedno i prate jedno drugo na crvenom tepihu. Takođe posvećuju dirljive govore jedni drugima dok primaju filmske nagrade.

Antonio je 2019. nagrađen Holivudskom filmskom nagradom za ulogu u filmu "Bol i slava", a Dakota mu je uručila statuu. Pobedu je posvetio ćerki Steli i Dakoti.

"Želim ovo da posvetim svojim ćerkama. Jedna je ovde, Dakota. Želim se zahvaliti Dakoti za nešto veoma jednostavno, što me uvek zoveš papi. Nemaš pojma koliko ja to volim!, rekao je.

Kada je reč o Banderasovom odnosu s Melani, stvari nisu odmah postale dobre. Za to je bilo potrebno vreme, a deca su samo pomogla da se rane brže zaleče.

Antonio Banderas, Nikol Kimpel
foto: Paolo Cotello/IS/MPI / Capital pictures / Profimedia

Da podsetimo, njihova ljubav je pukla ponajviše zbog glumičine opsesije operacijama kojima je uništila lice, ali i zbog teškog problema s alkoholom. Iako je išla na rehabilitacije, poroku se uvek vraćala, a uprkos molbama supruga, Melani nije želela da promeni loše navike.

Na kraju ju je to i koštalo braka, ali i izgleda. Droga i alkohol uništili to malo lepote koju nisu narušili fileri i botoks, a Antonio je krenuo dalje sa životom. Dakota je govorila da bi pre umrla nego što bi uradila svom licu ono što je učinila njena majka pa je zakleti protivnik plastičnih operacija, čime je potvrdila da je u celoj priči bila na strani očuha i njegovog protivljenja bilo kakvim intervencijama.

Melani Grifit
foto: Profimedia

Ipak, Antonio je bio uz svoju bivšu suprugu kada je prolazila najgore trenutke u životu i borila se s karcinomom kože. Tada su Melane najveća podrška bili bivši Banderas i deca. Sve loše su uspeli da ostave iza sebe i danas su veliki prijatelji.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

01:14

GLUMAC I GLUMICA U KVIZU NA KAKAV NISTE NAVIKLI! Pogledajte njihove odgovore, NA PRVOM JE VEĆ KRENULO ZNOJENJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja