DIVLJA DEVOJKA PILA, PUŠILA I DROGIRALA SE: Uloga bliznakinja je proslavila i vinula u zvezde, a onda je usledio SUNOVRAT!
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

posrnula

DIVLJA DEVOJKA PILA, PUŠILA I DROGIRALA SE: Uloga bliznakinja je proslavila i vinula u zvezde, a onda je usledio SUNOVRAT!

Pop kultura -

Lindzi Lohan, simpatična crvenokosa devojčica s pegicama 1998. godine, snimila je film "Zamka za roditelje" i bukvalno preko noći postala popularna.

Naime, priča prati identične bliznakinje Eni i Hali koje su razdvojene po rođenju i svaku je odgajao po jedan biološki roditelj. Prvi put se susreću u letnjem kampu i planiraju da pomire svoje tvrdoglave roditelje.

Lindzi Lohan
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Izvanredan rimejk Diznijevog hita iz 1961. godine o dve 11-godišnje bliznakinje koje su razdvojene po rođenju i koje je podizao po jedan biološki roditelj. Hali Parker, moderno dete iz Kalifornije odraslo u Napa Veliju, i Eni Džejms, prava londonska dama (Lindsi Lohan tumači obe uloge), identične su bliznakinje koje ne znaju jedna za drugu - sve dok se slučajno ne sretnu u letnjem kampu.

Počinju da kuju planove i maštaju da zamene mesta, pomire svoje roditelje (Denis Kvejd i Nataša Ričardson) i imaju porodicu kakvu su oduvek želele.

Inače, film je baziran na romanu "Bliznakinje", Eriha Kestnera.

Lindzi Lohan
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Zamena identiteta tema je i hit serije "Prsten sudbine", koja se emituje na Kurir televiziji.

"Prsten sudbine" je drama koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a publiku konstatno uvlači u svet intriga, zapleta i konstatne borbe dobra i zla. Užasna saobraćajna nesreća dve sestre ostavlja u komi i s teškim povredama lica.

Jedini način da ih raspoznaju jeste prsten koji Anja nosi na ruci, ali u trenutku nesreće Jana je nosila sestrin prsten. Kad se probudi iz kome, Jana odlučuje da prisvoji sestrin identitet i život. Da li se Jana usrećila ili je glavom platila krađu sestrinog identiteta gledajte radnim danima u 15 i u 22 časa na Kurir televiziji!

Prsten sudbine
foto: Kurir Televizija

Posle ove uloge, Lindzi Lohan se proslavila i tada je devojčica od svojih 11 godina "najavila" kako je čekaju velike stvari jer je duplom ulogom bliznakinja oduševila i zapanjila glumački svet. Film je dobio nagradu "Young Artist" 1999. godine, a ona je za uloge u ovom filmu dobila takođe nagradu "Young Artist" i nominovana za nagradu "Blockbuster Entertainment".

A kako to obično biva u Holivudu, uz basnoslovnu zaradu stigla je i slava s kojom Lindzi nije znala da se nosi.

Šest godina kasnije pojavila se u filmu "Mean Girls", i "Freaky Friday" sa Džejmi Li Kertis, a potom se okušala i u muzičkim vodama kada je pokušala da postane pevačica, što se neslavno završilo.

Uvrnuti petak, Džejmi Li Kertis, Lindzi Lohan
foto: Profimedia

Većina njenih poslovnih poduhvata je prepoala - od njene modne marke do lanca restorana u Grčkoj, a veliku pažnju privlačila je svojim skandaloznim ponašanjem.

Kontroverzna glumica Lindzi Lohan poznata je po burnom životu, a zluradi komentatori često umeju da tvrde da je njen poročan život ostavio jer izgleda starije nego što to glumica zaista jeste. Lindzi je tokom prethodnih godina često viđana u neprikladnim izdanjima. Zavisnost od kokaina i heroina, lude žurke sa Paris Hilton, loš odnos sa majkom i nasilne ljubavne veze obeležile su pad njene karijere.

Lindzi Lohan
foto: Twitter

Lindzi iza sebe ima niz skandala, a mnoge vožnja u pijanom stanju najmanje čudi na njenoj listi skandala.

Tu su i brojne optužbe za krađu. Naime, pre nekoliko godina prijateljica ju je tužila,jer joj je Lindzi u klubu ukrala krznenu jaknu vrednu 12.000 dolara. Par godina kasnije, Lindzi je od jednog prijatelja ukrala Roleks sat vredan 35.000 dolara.

Ni tu se nije zaustavila, te je u zlatari pokušala da ukrade ogrlicu vrednu više od 2.000 dolara, potom se braneći rečenicom da je samo "htela da je pozajmi".

Tu je i njena slavna lista gde je pobrojala sve holivudske muškarce sa kojima je imala odnose, a tu se našlo njih 36.

Nakon svega, glumica je 2019. iznenada prešla u islam, što je objavila tako što je napisala na Instagramu "Alaikum salam", što u prevodu znači mir sa vama i obrisala je zatim sve fotografije na svom Instagram profilu.

Te godine, uplovila je u ljubavnu vezu sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije, Muhamedom bin Salmanom, koga je upoznala na trkama Formule 1.

Paris Hilton, Lindzi Lohan
foto: profimedia

Malo su se dopisivali, a onda je prestolonaslednik rešio da ubrza stvari i, budući da Lindzi ima finansijske probleme, dao joj je na raspolaganje 4 milijarde dolara sa njegove privatne kartice kako bi mogla da ga prati na putovanjima širom sveta. Inače, Muhamed bin Salman ima četiri žene i jedna od njih mu je rodila četvoro dece.

Zatim je nismo viđali neko vreme, a onda je Lindzi obelodanila vezu sa Bajderom u februaru 2020. kada je podelila fotografiju na kojoj pozira sa biznismenom, njenom sestrom Alijanom, bubnjarom Krisom "Vudi" Vudom i rokerom Denom Smitom.

Udala se za njega prošle godine u tajnosti, a zatim je pre mesec dana otkrila da očekuje prvo dete sa Bajderom Šemsom.

Bonus video:

00:52

Promo Prsten sudbine 20

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track