BAJAGA SE PODMLADIO: Predstavljeni novi članovi INSTRUKTORA! Jedan je svirao sa ZDRAVKOM ČOLIĆEM, a obojica su OPASNI FRAJERI
Foto: ATA images

novosti

BAJAGA SE PODMLADIO: Predstavljeni novi članovi INSTRUKTORA! Jedan je svirao sa ZDRAVKOM ČOLIĆEM, a obojica su OPASNI FRAJERI

Pop kultura -

Novi članovi Bajage i Instruktora su basista Vladimir Čukić i bubnjar Marko Kuzmanović, izjavio je danas Saša Lokner.

Bajaga, Bajaga i instruktori, Miroslav Cvetković Cvele
foto: Ana Paunković

Radi se o mladim, ali proverenim muzičarima koji su već sarađivali sa legendarnom grupom, kao gosti na novijim albumima. Čukić je došao na mesto Miroslava Cvetkovića Cveleta, koji je u bendu bio od osnivanja, 1984, dok je Kuzmanović treći bubnjar Instruktora, posle člana originalne postave Vlade Golubovića i Čede Macure, koji je na njegovo mesto došao 1996. godine.

Vladimir Čukić, Marko Kuzmanović, Instruktori
foto: Printscreen/YouTube, Fan klub Zdravko Čolić

Marko Kuzmanović svirao je ranije sa Zdravkom Čolićem, a prvu veliku svirku s novim bendom imaće na Plan B festu u Banjaluci 21. aprila. Bajaga će nastupiti na festivalu koji se održava u humanitarne svrhe. Isto veče nastupaju Riblja čorba, Dejan Cukić i Spori ritam bend i Dragi Jelić iz Ju grupe. U Banjaluku stiže i Novak Đoković.

Novak Đoković, Crvena zvezda, Pionir
foto: Screenshot

"Bajaga i Instruktori su podmladili svoju ritam sekciju. Marko će biti za bubnjevima, a Vlada za basom. Brzo su se uklopili. Sada ćemo na koncertima svirati neke stvari koje nismo godinama. Vreme je da se vratimo na pesme s početka karijere s latino ritmovima. Vrlo smo sveži. Posebna nam je čast što ćemo deliti scenu s Dragijem Jelićem. I Bajaga je srećan, što može da izvodi tu pesmu "Kad Mesec prospe rekom srebra sjaj", koju nikad ne izvodi bez njega. Tu Dragi svira ko Klepton u najboljim danima", izjavio je Saša Lokner.

Veliku probu grupa je imala u Beograd, gde su dve večeri svirali u Bitefartu.

Kurir.rs

Bonus video:

02:05

Momčilo Bajagić Bajaga o tome da je morao da studira nuklearnu fiziku kako bi mogao da nastupa sa Ribljom Čorbom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track