ELIZABETA BILA UBEĐENA DA JE HARI LUD OD LJUBAVI ZA MEGAN I DA JE ZATO NERAZUMAN: Izašlo još tajni kraljevske porodice na videlo
Foto: Tviter

mislila da ne može da prosuđuje

ELIZABETA BILA UBEĐENA DA JE HARI LUD OD LJUBAVI ZA MEGAN I DA JE ZATO NERAZUMAN: Izašlo još tajni kraljevske porodice na videlo

Pop kultura -

Pokojna kraljica Elizabeta II mislila je da je ponašanje vojvode i vojvotkinje od Saseksa "prilično ludo" i da je princ Hari (38) bio "toliko obuzet" ljubavlju prema Megan Markl (41) da mu to "zamagljuje razum", navodi se u novoj knjizi o kraljevskoj porodici.

Kraljica Elizabeta
foto: Privatna Arhiva

Kraljica Elizabeta II takođe je rekla da se pregleda knjižara u Sandringamu zbog mogućih prislušnih uređaja 2020. uoči kriznog samita "Megxit" - takvu je važnost pridavala privatnosti ključnog sastanka s Harijem, naveo je autor Robert Džobson.

Novinar je u knjizi "Naš kralj", predstavljenoj u Daily Mailu u subotu, otkrio kako je Kejt, princeza od Velsa smatrala da je zajednička šetnja sa Harijem i Megan nakon kraljičine smrti "gotovo nepodnošljiva".

Kejt je starijem članu kraljevske porodice rekla da je javno pokazivanje jedinstva "bila jedna od najtežih stvari koje je ikada morala da uradi" zbog razmera negativnih emocija između Velsa i Saseksa.

kraljevska porodica, Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam, kralj Čarls, Kejt Midlton
foto: ALPR/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ Vilijam (40), Kejt Midlton (41), Megan i Hari pozdravili su dobronamere građane ispred dvorca Windsor dva dana nakon kraljičine smrti u septembar prošle godine.

Razdor između Harija i Vilijama, dramatični intervju Saseksovih ss voditeljkom Oprom (69) u kojemu su iznesene optužbe za rasizam protiv neimenovanog člana kraljevske porodice i optužbe da kraljevska kuća nije pomogla suicidnoj Megan i da je Kejt rasplakala vojvotkinju, stvorili su probleme za kuću Vindzor.

princ Čarls, princeza Dajana, kraljica Elizabeta
foto: PA Archive/Press Association Images / PA Images / Profimedia

Čarls, tada princ od Velsa, i Vilijam odlučili su da ne mogu da rizikuju da ponovno budu sami s Harijem nakon intervjua s Oprom u mart 2021., rekao je Džobson.

Princ je prethodno prestao da prima sinovljeve pozive kada su se Saseksovi preselili u Kaliforniju nakon što ga je Hari navodno psovao i više puta tražio novac.

Megan Markl, princ Hari
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pokojna kraljica, koja je jako volela unuka Harija, rekla je da je umorna od njegovih ispada i umorna od "zapaljivih razgovora Harija i njegovog brata, koji su se ponekad događali u njenom prisustvu" napisao je autor.

Džobson je dodao da je kraljica, nakon što su Hari i Megan počeli javno da kritikuju i monarhiju i članove porodice, "bila iskreno zbunjena ponašanjem para, opisujući ga kao "prilično ludo".

Međutim, verovala je da je njen unuk "toliko obuzet" ljubavlju prema svojoj ženi da mu to "zamagljuje razum".

Megan Markl
foto: Printscreen

Godine 2020. odlučila je da Meganino prisustvo na sastanku u Sandringamu putem videoveze "nije potrebno" jer će je Hari predstavljati, u strahu da će se video fid snimati ili da će drugi ljudi slušati.

Nakon kraljičine smrti Hari je dodatno razotkrio svoj problematičan odnos s kraljevskom porodicom u kontroverznom Netfliksovom dokumentarcu i autobiografiji "Rezerva" (Spare).

Princ Hari
foto: Promo

Tek treba da bude potvrđeno hoće li Saseksovi doputovati iz svog kalifornijskog doma kako bi prisustvovali krunisanju kralja Čarlsa III sledećeg meseca, a kako se pišu mediji, rok za potvrdu dolaska je prošao.

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track