NEPOZNATI MUŠKARAC JE SILOVAO, NIJE HTELA DA ABORTIRA, A SIN MISLIO DA MU JE SESTRA: Šok životna priča slavne glumice
Foto: FRANCO LONDON FILMS - Album / Album / Profimedia

bila je veliki borac

NEPOZNATI MUŠKARAC JE SILOVAO, NIJE HTELA DA ABORTIRA, A SIN MISLIO DA MU JE SESTRA: Šok životna priča slavne glumice

Pop kultura -

Jedna od najlepših žena sveta i slavna glumica, Klaudija Kardinale, rođena je 15. aprila 1938. godine.

Rodila se u Tunisu kao Klaudi Džozefin Rouz Kardinale, a inače je italijanskog porekla. Iako se školovala za učiteljicu, sudbina je Klaudiju odvela na put glume.

Zahvaljujući svojoj neverovatnoj lepoti, sa 17 godina je pobedila na takmičenju za "Najlepšu Italijanku u Tunisu", a kao nagradu je dobila putovanje u zemlju svojih predaka.

Tamo je upoznaju reditelji koji su odmah u njoj videli talenat za glumu i od tada počinje njena filmska karijera.

Sa samo 19 godine, Klaudija potpisuje svoj prvi ugovor, a nakon uloge u filmu "Pink Panter" iz 1963. godine, privlači veliku pažnju filmskih producenata iz Amerike i Velike Britanije. Zatim su usledili filmovi „Roko i njegova braća“, „Devojka sa koferom“, „Leopard“, „Kartuš“ i „Osam i po“.

Poput mnogih i ona je htela da ostvari "američki san", a jedna od njenih zapaženijih uloga u Holivudu je bila u filmu „Bilo jednom na Divljem zapadu“ Serđa Leonea.

Tokom svog angažovanja u Holivudu, kada je shvatila da stalno dobija iste uloge, Klaudija je odlučila da se posveti pozorištu. Razočarana u američko tržište i ponudama koje je ono nudilo, glumica se vratila u Evropu, gde je potom najviše snimala za francusku i italijansku filmsku industriju.

Ono što je nažalost, zauvek obeležilo njen život jeste silovanje nakon kog je ostala u drugom stanju. Nepoznati Francuz je Klaudiju silovao, a glumica nije želela da abortira, a nije ni želela da zapostavi karijeru.

Kolege sa posla su je savetovali da ne saopštava da je trudna, a u sedmom mesecu kada više nije mogla da krije stomak, njen mentor, Frank Kristaldi ju je poslao u London.

Tamo je rodila sina Patrika, kojeg su odgajali njeni roditelji, a dete je sve do osme godine mislilo da mu je Klaudija sestra.

U međuvremenu se između glumice i njenog mentora rodila ljubav, te se za Franka Kristaldija udala u Atlanti 1966. godine i on je usvojio njenog sina. Ipak, razvod je usledio 1975. godine.

Naime, glumica je napustila supruga zbog Paskala Skvitijerija za kog se i udala iste godine kada se razvela od Franka. Sa njim je u braku bila sve do njegove smrti 2017. godine, a dobili su i ćerku Klaudiju.

Glumom se aktivno bavila sve do 2010. godine, a tada je odlučila da malo uspori i posveti se privatnom životu. Ipak, poslednji put se na filmskom platnu pojavila 2020. godine u Netfliksovom ostvarenju „Rouge City“.

Klaudija je 2011. godine proglašena jednom od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj industriji, a veliki deo svog života posvetila je borbi za ženska prava. Tako je od 2000. godine i Uneskov ambasador dobre volje za odbranu ženskih prava.

(Kurir.rs/ Nova.rs)

Bonus video:

03:53

DANIJELI JE POMAGAO NEKO IZ SVETA POLITIKE, A ZNAM I KO! Branislav Lečić o optužbi za silovanje: Smetao sam nekome sa zapada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track