TRAGEDIJA KOJA JE OBELEŽILA BALAŠEVIĆEV ŽIVOT: Smrt OVE ŽENE mnogo ga je BOLELA, a o njoj se skoro ništa ne zna! Evo ko je ona!
Foto: ATA images

jako ju je voleo

TRAGEDIJA KOJA JE OBELEŽILA BALAŠEVIĆEV ŽIVOT: Smrt OVE ŽENE mnogo ga je BOLELA, a o njoj se skoro ništa ne zna! Evo ko je ona!

Pop kultura -

Legendarni muzičar Đorđe Balašević napustio nas je pre dve godine, ali uspomena na njega i njegovu muziku ni danas ne bledi.

"Panonski mornar“ je iza sebe ostavio svoju veliku ljubav, suprugu Oliveru i njihovo troje dece – 38-godišnju Jovanu, tri godine mlađu Jelenu i 27 godišnjeg sina Aleksu.

Iako je kroz pesme izražavao svoje emocije i pevao o svojim najdražima, retko ko zna da je stihove posvetio i sestri, od čije se smrti nikada nije oporavio.

Đorđe Balašević
foto: ATA Images

Sve do trenutka kada je hospitalizovan zbog upale pluća, Đorđe je s Oliverom živeo u kući u kojoj je rođen, u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, koju je i otpevao i u svom hitu „Neki novi klinci". Međutim, stihove je, osim Oliveri, Đorđe Balašević posvetio i svojoj pet godina starijoj sestri Jasni, za koju je bio jako vezan.

Jedan od najtužnijih trenutaka u životu „Panonskog mornara“ bila je upravo Jasnina smrt, o kojoj nikada nije javno govorio jer mu je bilo preteško, prenosi storyhr.

O njoj se jako malo zna, ali iz njegovih se pesama može se zaključiti kako je bila udata i majka jedne ćerke. Pojedini mediji pišu i kako je upravo njoj kantautor posvetio pesmu „Naopaka bajka“.

„Naopaka bajka“

U suterenu tunel ka nebesima Na tankoj gazi jutro mraćan goblen tka

Sumorna lica, nasamo sa gresima U hodniku bez povratka U crni grm se moja ptica zaplela Zaneta titraina zvezda Danica

I kasni dah dok hladi ćelik skalpela Klizi niz nit brojanice Postoji plan da je anđeli ukradu Il’ bar na ćas da je vrate među njih

Jer nekad nebo pravi veliku baladu I traži rimu za glavni stih Na grad juriša nežna bela legija Januar prostire svoj prefinjeni sag

U tajnom dosluhu smo prvi sneg i ja Da zima pričeka njen trag Ne vrede priče koje znam Laže za oći pospane

Izmišljam bajku čudnu naopaku Uspavanku Da od nje budna ostane Postoji put koji namernike bira

Tajnovit drum uvek najboljima sklon Jer nekad nebo samo crne dirke svira I traži notu za taj ton Negde sam dečak jedan zbunjeno

Na mostu stoji Jer tek sluti da postojiš Negde u tebi čeka okovana neka pesma koju niko živ još ne zna U tebi lanac zvecka tajnim alkama

Bićeš ti majka majkama Postoji plan da te anđeli ukradu Il’ bar na čas da te vrate među njih Jer nekad nebo pravi veliku baladu I traži rimu za glavni stih Postoji put koji namernike bira Tajnovit drum uvek najboljima sklon Jer nekad nebo Samo crne dirke svira I traž i notu za pravi ton

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

01:25

PANONSKI MORNAR NIŠTA MANJE NIJE NI ZASLUŽIO: Đorđe Balašević dobija muzej u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track