MEGAN MARKL TOLIKO POBESNELA DA JE MORALA DA SE OGLASI: Svi tvrde da je OVO razlog što ne dolazi na krunisanje, a njoj PREKIPELO
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

DOZLOGRDILO JOJ

MEGAN MARKL TOLIKO POBESNELA DA JE MORALA DA SE OGLASI: Svi tvrde da je OVO razlog što ne dolazi na krunisanje, a njoj PREKIPELO

Pop kultura -

Dugo se čekao odgovor odbeglog kraljevskog para, Megan Markl i princa Harija, o tome hoće li prisustvovati istorijskom događaju krunisanja kralja Čarlsa, a tek nedavno je potvrđeno da će Hari na očevo krunisanje doći bez svoje supruge.

Iako je kraljevska porodica odahnula kad je shvatila da neće morati da trpi omraženu snaju, britanski mediji brzo su se raspisali o mogućim razlozima ovakve odluke.

Zvanično opravdanje je rođendan njenog i Harijevog sina Arčija, koji na dan dedinog krunisanja puni četiri godine, no neki smatraju da je ovo služilo samo za "mazanje očiju" javnosti, te je pravi razlog Meganin povređen ego.

Megan Markl
foto: The Daily Stardust / ShotbyNYP/MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Istina je da vojvotkinja nikad nije nameravala da prisustvuje krunisanju. Osećala je da je stavljena u nemoguć položaj i ovakvo joj je rešenje donelo olakšanje. Prisustvovala je sahrani kraljice Elizabete iz poštovanja prema njenom veličanstvu, ali druga stvar je njena prisutnost na početku nove vladavine", komentarisao je kraljevski biograf Omid Skobi.

Mirror prenosi i reči stručnjakinje za kraljevsku porodicu, koja tvrdi da je zabrana pojavljivanja na balkonu Bakingemske palate s ostatkom porodice bilo više nego što je njen ego mogao da podnese.

"Koliko god jadno zvučalo, Megan je, bez obzira na Arčijev rođendan, mogla da prisustvuje krunisanju jer par ima ceo tim koji im pomaže, ali iskoristila je to kao izgovor jer nije htela da pređe okean samo da bi je dočekalo ismevanje i od strane kraljevske porodice i od strane britanske javnosti", ispričala je Ingrid Suard, urednica magazina Majesty i kraljevska biografkinja.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

"Zašto bi se gnjavila? Za devojku koja pravi veliki problem oko toga za koji će je sto smestiti u restoranu bila bi velika uvreda da nema jedno od top mesta na krunisanju", dodala je.

Kako Hari i Megan više nisu radni članovi kraljevske porodice, nemaju pravo da budu na balkonu, a kako Ingrid tvrdi, Megan bi to smatrala poniženjem.

Britanski mediji su sad preneli još jedan razlog zbog kog Megan Markl nije baš orna da dođe na krunisanje, navodno njeno nezadovoljstvo reakcijom kraljevske porodice na optužbe za rasizam koje su ona i Hari izneli u ozloglašenom intervjuu za Opru iz 2021, kad su tvrdili da je jedan član porodice izrazio brigu oko toga kakvu će boju kože imati njihov sin kad se rodi.

Megan Markl
foto: Mayer RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nakon intervjua koji je šokirao ceo svet, Megan se javio samo jedan član kraljevske porodice, kralj Čarls, koji joj je, prenosi People, poslao pismo u kom je naveo da mu je žao zbog problema unutar porodice. Megan mu je, pišu, odgovorila da nije nameravala da optuži kraljevsku porodicu za rasizam, već da je želela da otvori raspravu o "nesvesnim predrasudama". Navodno su se u prepisci oboje složili da komentar člana kraljevske porodice, koji nikad nije bio javno imenovan, nije bio zlonameran.

Nakon što su brojni britanski mediji objavili vest o pismu povezujući ga s njenom odlukom da ne dođe na krunisanje, Megan je reagirala i odgovorila putem svog predstavnika za javnost.

Megan Markl
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

"Vojvotkinja od Saseksa svoj život živi u sadašnjosti, ne razmišlja o prepisci od pre dve godine u kojoj se pričalo o razgovoru od pre četiri godine. Sve tvrdnje koje govore drugačije su lažne i glupe. Nadamo se da će tabloidi i razni stručnjaci za kraljevsku porodicu prestati s ovim cirkusom koji oni sami stvaraju", rekao je njen portparol za People.

Inače, i sam Hari je u ranijem intervjuu naglašavao da Megan nikad nije upotrebila reč rasisti.

"Postoji razlika između rasizma i nesvesnih predrasuda, to su dve različite stvari", rekao je on tad.

"Kad ti je jednom ukazano, kao pojedincu ili instituciji da imaš nesvesne predrasude, tad imaš priliku da naučiš iz toga i razviješ se. U suprotnom, te nesvesne predrasude postaju rasizam", dodao je.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track