ŠIRI SE ROKENROL KUĆA SLAVNIH: Za ulazak je predloženo 13 muzičara, koji će se PRIDRUŽITI NA SVEČANOSTI krajem godine u Njujorku
Foto: Profimedia

neki muzičari dobili priznanje posthumno

ŠIRI SE ROKENROL KUĆA SLAVNIH: Za ulazak je predloženo 13 muzičara, koji će se PRIDRUŽITI NA SVEČANOSTI krajem godine u Njujorku

Pop kultura -

Trinaest čuvenih muzičara biće uvršćeno u Kuću slavnih rokenrol na ceremoniji koja je zakazana za 3. novembar u njujorškom Barklejs centru. Velikanima svetske muzičke scene pridružiće se Vili Nelson, Kejt Buš, Rejdž agenst d mašin, Misi Eliot, Šeril Krou, a posthumno će ovo priznanje dobiti Džordž Majkl i Spinersi.

Džordž Majkl
foto: Profimedia

Pored ovih sedam imena, koji su novi stanovnici Kuće slavnih rokenrola, i to zahvaljujući glasovima samog Komiteta klivlendske dvorane, još šest muzičara ovenčana su prestižnim statusom: Šaka Kan, Al Kuper, Berni Taupin, Link Rej i DJ Kul Herc i Don Kornelijus.

Kul Herc i Link Rek biće dobitnici nagrade za muzički uticaj, dok su Šaka Kan, Al Kuper, Berni Topin i Don Kornelijus izabrani da dobiju nagradu za muzičku izvrsnost. Kako navode predstavnici Kuće slavnih, svi su izabrani zato što su "stvorili muziku čija su originalnost, uticaj i moć promenili tok rokenrola u svetu".

Rokenrol kuća slavnih prvi put je otvorila svoja vrata 2. septembra 1995. Muzej je osnovan sa ciljem da prepozna i proslavi istoriju, ali i kulturni značaj ove vrste muzike, kao i da oda počast umetnicima, producentima, inženjerima i drugim profesionalcima koji su dali značajan doprinos.

Od svog otvaranja, Kuća slavnih postala je popularna destinacija za ljubitelje muzike i uvela je brojne uticajne muzičare i ličnosti iz ove industrije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:13

DOKTOR NELE KARAJLIĆ ZA KURIR TV: Lek za koronu je VAKCINA i ROKENROL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track