POGLEDAJTE KAKO VILIJAM I KEJT IZGLEDAJU NA KRUNISANJU: Princeza od Velsa nosi NAKIT s posebnom simbolikom, a tiče se Dajane
Foto: Parsons Media / Eyevine / Profimedia

NA GLAVI IMA TIJARU

POGLEDAJTE KAKO VILIJAM I KEJT IZGLEDAJU NA KRUNISANJU: Princeza od Velsa nosi NAKIT s posebnom simbolikom, a tiče se Dajane

Pop kultura -

Princ Vilijam došao je na krunisanje kralja Čarlsa sa suprugom, Kejt Midlton, i decom. Bilo je nagađanja da su princ i princeza od Velsa kasnili jer su na prenosu viđeni kralj Čarls i kraljica Kamila kako dolaze pre njih. Međutim, pojavili su se čim je ceremonija počela.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: Phil Noble / PA Images / Profimedia

Princeza od Velsa obukla je haljinu Aleksandera Mekvina od svilenog krepa boje slonovače sa srebrnim polugama i vezom od konca s motivima ruže, čička, narcisa i deteline. Takođe nosi biserne i dijamantne minđuše koje su pripadale Dajani, princezi od Velsa, i ogrlicu Džordža VI.

Ogrlica je izrađena 1950. godine na zahtev kralja Džordža VI za njegovu ćerku, princezu Elizabetu. Osim toga, Kejt je na glavu stavila tijaru sa srebrnim polugama, kristalima i trodimenzionalnim vezom od lišća koju su izradili Džes Kolet i Aleksander Mekvin.

Kejt Midlton
foto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princ Vilijam, koji je prvi u redu za britanski presto, imaće važnu ulogu u ceremoniji krunidbe, te će kleknuti pred kraljem kako bi odao počast. Staviće ruke u očeve ruke i izgovoriti reči: "Ja, Vilijam, princ od Velsa, prisežem vam na svoju odanost i veru i istinu koju ću vam nositi kao vaš glavni čovek života i tela. Tako mi Bog pomogao."

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:45

Krunisanje kralja Čarlsa: London spreman za spektakl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track