HARI ODBIO SASTANAK POMIRENJA? Princ gledao ceremoniju iza šešira, a sve vreme pričao samo o jednom: Evo šta je imao da kaže!
Foto: Kirsty Wigglesworth / AFP / Profimedia

evo detalja

HARI ODBIO SASTANAK POMIRENJA? Princ gledao ceremoniju iza šešira, a sve vreme pričao samo o jednom: Evo šta je imao da kaže!

Pop kultura -

Princ Hari se samo sat vremena nakon krunisanja Čarlsa III i Kamile koja je na današnjoj ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji u Londonu dobila titulu kraljice, uputio na aerdromu Hitrou u britanskoj prestonici kako bi se što pre vratio u Kaliforniju. Njegovo pojavljivanje na današnjem događaju obeležili su sledeći detalji. I te deatlji dosta govore o njegovom odnosu sa kraljevskom porodicom.

princ Hari
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hari je žurio da se vrati u Ameriku, ispred Vestminsterske opatije čekao ga je automobil i odmah se uputio na aerdrom. Do aerodroma ga je pratila policijska patrola.

Da će doći do takvog razvoja događaja, Hari je tokom krunisanja rekao to Deku Bruksbenku. Čitač s usana Džeki Preser rekla je za "Dejli mejl" da je Hari pokazao palcem i izgovorio "sutra", u "tri sata i 34 minuta popodne", a zatim i aerodrom.

"Idem direktno na aerodom", glasi rečenica koju je Hari rekao Džeku Bruksbenku.

"To je zanimljivo", rekao je Hari a Džek ga je pitao: "Zaista kada?", "Mislim sutra", odgovorio je princ (dešifrovani su delovi razgovora).

princ Hari
foto: PHIL NOBLE / AFP / Profimedia

Objavljeno je da je vojvoda od Saseksa bio pozvan na ručak nakon ceremonije krunisanja. Događaj u Bakingemskoj palati mnogi su ocenili kao maslinovu graničciu koju mu dvor pruža nakon niza porodičnih razmirica. Njegovi memoari "Spare" objavljeni početkom ove godine doneli su nove porodične probleme a najviše se negativno odrazili na odnos Harija i princa od Velsa.

Hari je danas imao usiljen osmeh dok je sedeo u trećem redu, smatraju neki. U prvom redu bili su između ostalih Kejt Mildton i princ Vilijam. Jedan od momenata koji se komentariše jeste i to da je mlađi Čarlsov sin koračao Vestminsterskom opatijom sam, iza princeza Evgenije i Beatris i njihovih muževa. Sve vreme je pozdravljao okupljenje, klimajući glavom. Primetno je i da ga je tokom ceremonije zaklanjao šešir koji je nosila ćerka kraljice Eliazbete Druge princeza Ana. Neki napominju da nije sve vreme učestvovao u sizvođenju britabnske himne tokom ceremonije.

princ Hari
foto: Phil Noble / PA Images / Profimedia

Princ nije viđen u javnosti duže od 24 sata nakon što je doputovao u London, mesto njegovog boravka čuvano je u tajnosti, navodi "Dejli mejl".

Megan Markl nije prisustvovala današnjem događaju u Londonu, navodno zbog Arčijevog četvrtog rođendana. Mnogi smatraju da su pravi uzrok porodične razmirice između nje, Harija i dvora.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

04:42

Krunisanje kralja Čarlsa III

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track